“Statovac” kupio zemljište u “Zelenoj zoni” za izgradnju Dostributivnog centra

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovačka kompanija “Statovac” kupila je zemiljište u Zelenoj zoni z aizgradnju Distributivnog centra.

Potpisivanje ugovora vrednog 41,5 miliona dinara obavljeno je danas.

-Leskovac je grad sa povoljnim poslovnim okruženjem što su potvrdili i brojni investitori. Drago mi je da je Statova prva leskovačka kompanija koaj je odlučila da ulaže u Zelenoj zoni, gde s eveć nalazi britanska kompanija Aptiv koja je uložila oko 25 miliona evra i do sada zaposlila izmeu 700 i 800 ljudi, sa ciljem da taj broj bude 2.500. I kada kažu da Leskovac napuštaju uspešni, mladi i obrazovani, ja se ne bih složio u potpunosti. Migracije su uvek bile prirodna stvar i uvek će ih biti, teško je vratiti one koji su otišli ali mi radimo na tome da zadržimo one koji sasa žive u našem gradu. U prilog tome govori i današnji dan kada lokalni investitor, koji ima sve preduslove za odlazak u inostranstvo, jer ima svoju ekspozituru u Hongkongu, i ima sredstava da gradi bilo gde u inostranstvu, on je odlučio da svoju kompaniju širi upravo u svom gradu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije organizovanoj ovim povodom.

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 5 september 2019

Grad će uložiti dodatnih 30 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u dućini od 500 metara na parceli na kojoj će Statovac komerc graditi novi distributivni centar.

-Zahvaljujem u ime kompanije Statova lgradskoj upravi na efikasnoj i uspešnoj saradnji. Trudimo se da ispratimo kriterijume i potrebe naših sugrađana, postepeno proširili smo poslovanje na teritoriji cele Srbije da bi danas izvozili u 15 zemalja u regionu i Evropskoj Uniji. Izgradnja najsavremenijeg distributivnog centra na ovom zemljištu, prva od tri zacrtane faze, kreće uskoro – najavio je Marko Marković, direktor “Statovac komerca”.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *