Prijem za predstavnike Narodnog muzeja povodom velikog uspeha i nagrada

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Povodom velikog uspeha i nagrada Narodnog muzeja u Leskovcu danas je organizovan prijem za predstavnike ove ustanove u Svečanoj sali grada Leskovca.

Narodni Muzej u Leskovcu dobio je još jedno u nizu priznanje Povelju „Mihailo Valtrović“. Nagrada je muzeju dodeljena za izuzetne rezultate u stručnom radu postignute tokom perioda januar–decembar 2018. koji po stručnom i naučnom značaju predstavljaju istaknuti doprinos razvoju kulture Srbije. Takođe Narodni muzej je dobio i priznanje “Muzej za 10” kao jedan od najuspešnijih učesnika u manifestaciji Muzeji za 10 za 2018. godinu.

Mira Ninošević, direktor Narodnog muzeja Leskovac kazala je da je teško doći do vrha, a da je još teže tamo ostati, ali da su istrajni u želji da tamo ostanu.

„Potvrda tome je još jedna nagrada Mihailo Valtrović koja stiže od Muzejskog društva Srbije. Ovo je treći put da nam se dodeljuje najprestižnija muzejska nagrada u Srbiji“. Ovoga puta za realizaciju nekoliko projekata u 2018. godini. Nagrada „Mihailo Valtrović“ za muzej godine pokazatelj je da Narodni muzej u Leskovcu može ravnopravno da konkuriše velikim muzejima u Beogradu i Srbiji. Nama je drago da smo izgradili jedan kolektivni duh neophodan da bi se uradili veliki projekti. Ova nagrada je, svakako, inspiracija da nastavimo da radimo ovaj posao, koji je i težak i dugotrajan, ali i da ga radimo sa zadovoljstvom jer nam je obaveza da prikupljamo, štitimo, proučavamo i prezentujemo kulturno nasleđe leskovačkog kraja – kazala je direktorka Ninošević zahvalivši se ovom prilikom i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću na podršci i podsticaju.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitao je Narodnom muzeju na zasluženoj nagradi, istakavši da je ova institucija ponos grada Leskovca.

„Pre svega, želim da vam iskreno i od srca čestitam na osvojenoj nagradi. Grad je ponosan na Narodni muzej, ponosan na sve vas koji ste doprineli tome da naš čuvar kulturne baštine iz godine u godinu bogati svoju kolekciju uspeha, nagrada i priznanja, i da i ove godine bude proglašen MUZEJOM GODINE i dobije nagradu „Mihailo Valrović“. Hvala Vama i vašim zaposlenima na profesionalnosti, posvećenosti, znanju i entizijazmu koji neprestano ulažete – ljubav koja proizilazi iz vašeg rada je više nego očigledna. Vi ste ponos našeg grada i nastavite da radite u tom smeru, a mi ćemo uvek nesebično podržavati kulturnu scenu našeg grada.”

Narodni muzej u Leskovcu proglašen za najbolji u Srbiji

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 21 maj 2019

Ovom prilikom gradonačelnik je pohvalio i druge kulturne ustanove Leskovca, poput Leskovačkog kulturnog centra i Narodnog pozorišta, kao i prosvetne ustanove, koje svojim nagrada pokazuju da su bitni pokretači društvenog razvoja i zbog toga će se nastaviti sa ulaganjem i negovanjem ovih oblasti.

Check Also

Izgradnja primarne vodovodne mreže od Velikog Trnjana do Palikuće privodi se kraju

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je danas značaj završetka projekta izgradnje primarne vodovodne mreže od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *