Početna / DOGAĐAJI / Narodnom muzeju u Leskovcu uručeno priznanje “Muzej za 10”

Narodnom muzeju u Leskovcu uručeno priznanje “Muzej za 10”

Za svojih sedam decenija postojanja, Narodni muzej u Leskovcu ponosni je nosilac preko 150 nagrada i priznanja.

Prvog maja ove godine u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu na Svečanoj skupštini NK IKOM Srbije Suaj Aksoj, predsednica Međunarodnog komiteta muzeja, uručila je godišnje nagrade i priznanja u oblasti muzejske delatnosti.

Narodnom muzeju u Leskovcu uručeno je priznanje “Muzej za 10” kao jednom od najuspešnijih učesnika u manifestaciji Muzeji za 10 za 2018.godinu. Narodni muzej u Leskovcu je učesnik Manifestacije „Muzeji za 10“od samog njenog osnivanja. Tema prošlogodišnje Manifestacije „Hiperpovezani muzeji, novi pristupi, nova publika“ došla je do punog izražaja tokom održavanja same manifestacije u okviru koje je organizovan bogat i sadržajan program.

Zaposleni u Narodnom muzeju u Leskovcu bili su fokusirani na novu ulogu muzeja kao aktivnih učesnika u njihovim zajednicama. Nekada statične institucije, muzeji redefinišu svoju ulogu kako bi postali interaktivniji, još više okrenuti ka publici i zajednici, fleksibilniji, prilagodljiviji i dinamičniji. Muzeji postaju stecišta kulture i funkcionišu kao platforme u kojima se spajaju kreativnost i znanje, a posetioci mogu da učestvuju u stvaranju, razmenjuju ideje i međusobno komuniciraju.

Bogatim programom tokom manifestacije koji se u 2018. održavao na tri lokacije, Narodni muzej Leskovac je uložio dodatne napore da svojoj publici da što bolji uvid u muzejske fondove, od arheologije do savremene umetnosti, ali i da je aktivno uključi u svoje programe, prvenstveno kroz radionice za mlade, čime se na najbolji način odazvao centralnoj temi manifestacije. Za sedam dana manifestacije Narodni muzej je posetilo 6.656 posetilaca, a od toga u Noći muzeja 2.500.

Pogledaj takodje

U petak književno veče akademika Gorana Petrovića u leskovačkoj Biblioteci

U petak, 20. septembra 2019. godine u 20 časova, u Čitaonici Biblioteke, održaće se Кnjiževni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *