Početna / DRUŠTVO / Prijem za predstavnike Narodnog muzeja povodom velikog uspeha i nagrada

Prijem za predstavnike Narodnog muzeja povodom velikog uspeha i nagrada

Povodom velikog uspeha i nagrada Narodnog muzeja u Leskovcu danas je organizovan prijem za predstavnike ove ustanove u Svečanoj sali grada Leskovca.

Narodni Muzej u Leskovcu dobio je još jedno u nizu priznanje Povelju „Mihailo Valtrović“. Nagrada je muzeju dodeljena za izuzetne rezultate u stručnom radu postignute tokom perioda januar–decembar 2018. koji po stručnom i naučnom značaju predstavljaju istaknuti doprinos razvoju kulture Srbije. Takođe Narodni muzej je dobio i priznanje “Muzej za 10” kao jedan od najuspešnijih učesnika u manifestaciji Muzeji za 10 za 2018. godinu.

Mira Ninošević, direktor Narodnog muzeja Leskovac kazala je da je teško doći do vrha, a da je još teže tamo ostati, ali da su istrajni u želji da tamo ostanu.

„Potvrda tome je još jedna nagrada Mihailo Valtrović koja stiže od Muzejskog društva Srbije. Ovo je treći put da nam se dodeljuje najprestižnija muzejska nagrada u Srbiji“. Ovoga puta za realizaciju nekoliko projekata u 2018. godini. Nagrada „Mihailo Valtrović“ za muzej godine pokazatelj je da Narodni muzej u Leskovcu može ravnopravno da konkuriše velikim muzejima u Beogradu i Srbiji. Nama je drago da smo izgradili jedan kolektivni duh neophodan da bi se uradili veliki projekti. Ova nagrada je, svakako, inspiracija da nastavimo da radimo ovaj posao, koji je i težak i dugotrajan, ali i da ga radimo sa zadovoljstvom jer nam je obaveza da prikupljamo, štitimo, proučavamo i prezentujemo kulturno nasleđe leskovačkog kraja – kazala je direktorka Ninošević zahvalivši se ovom prilikom i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću na podršci i podsticaju.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitao je Narodnom muzeju na zasluženoj nagradi, istakavši da je ova institucija ponos grada Leskovca.

„Pre svega, želim da vam iskreno i od srca čestitam na osvojenoj nagradi. Grad je ponosan na Narodni muzej, ponosan na sve vas koji ste doprineli tome da naš čuvar kulturne baštine iz godine u godinu bogati svoju kolekciju uspeha, nagrada i priznanja, i da i ove godine bude proglašen MUZEJOM GODINE i dobije nagradu „Mihailo Valrović“. Hvala Vama i vašim zaposlenima na profesionalnosti, posvećenosti, znanju i entizijazmu koji neprestano ulažete – ljubav koja proizilazi iz vašeg rada je više nego očigledna. Vi ste ponos našeg grada i nastavite da radite u tom smeru, a mi ćemo uvek nesebično podržavati kulturnu scenu našeg grada.“

Narodni muzej u Leskovcu proglašen za najbolji u Srbiji

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 21 maj 2019

Ovom prilikom gradonačelnik je pohvalio i druge kulturne ustanove Leskovca, poput Leskovačkog kulturnog centra i Narodnog pozorišta, kao i prosvetne ustanove, koje svojim nagrada pokazuju da su bitni pokretači društvenog razvoja i zbog toga će se nastaviti sa ulaganjem i negovanjem ovih oblasti.

Pogledaj takodje

U petak književno veče akademika Gorana Petrovića u leskovačkoj Biblioteci

U petak, 20. septembra 2019. godine u 20 časova, u Čitaonici Biblioteke, održaće se Кnjiževni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *