SA TEHNOLOGIJOM NA TI: Usvajanje znanja na drugačiji način – Približavanje nauke svima, danas na gradskom trgu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Manifestacija, “SA TEHNOLIGIJOM NA TI” koju drugi put zaredom organizuje Tehnološki fakultet u Leskovcu uz pokroviteljstvo lokalne samouprave grada Leskovca i kofinansiranje od strane Centra za promociju nauke organizovana je danas na centralnom gradskom trgu.

Osnovni cilj ove manifestacije je da kroz interaktivne postavke, naučno popularne eksponate i modele tehnoloških procesa predstavi trendove u različitim oblastima tehnologije, približi nauku mladima, učini je razumljivijom i probudi interesovanje za učenjem i istraživanjem.

Manifestaciju je otvorio prvi čovek grada Leskovca, Goran Cvetanović.

“Nauka svakim danom pomera granice mogućeg. Ono što je u prošlosti bilo nezamislivo mi danas živimo. Ono što danas nemožemo da pojmimo u budućnosti će postati deo svakodnevice. Ovaj festival je osmišljen tako da se na zanimljiv način predstave trendovi u različitim oblastima tehnologije, da se nauka približi svima, a posebno mladim ljudima, učini razumljivom i probudi interesovanje za učenje i istraživanje.Sa akcentom na inovativnom pristupu nauci i tehnologiji prilazimo iz drugačijeg ugla čime pokazujemo da nauka nije teška već nešto što može biti zabavno – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

“Ideja ovog skupa pored promocije nauke je ujedinjavanje regiona što se iste tiče, kao i da đaci i studenti pokažu za šta se školuju – kazao je na ceremoniji otvaranja dekan Tehnološkog fakulteta, Dragiša Savić.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *