hotel bell

SA TEHNOLOGIJOM NA TI: Usvajanje znanja na drugačiji način – Približavanje nauke svima, danas na gradskom trgu

Manifestacija, “SA TEHNOLIGIJOM NA TI” koju drugi put zaredom organizuje Tehnološki fakultet u Leskovcu uz pokroviteljstvo lokalne samouprave grada Leskovca i kofinansiranje od strane Centra za promociju nauke organizovana je danas na centralnom gradskom trgu.

Osnovni cilj ove manifestacije je da kroz interaktivne postavke, naučno popularne eksponate i modele tehnoloških procesa predstavi trendove u različitim oblastima tehnologije, približi nauku mladima, učini je razumljivijom i probudi interesovanje za učenjem i istraživanjem.

Manifestaciju je otvorio prvi čovek grada Leskovca, Goran Cvetanović.

“Nauka svakim danom pomera granice mogućeg. Ono što je u prošlosti bilo nezamislivo mi danas živimo. Ono što danas nemožemo da pojmimo u budućnosti će postati deo svakodnevice. Ovaj festival je osmišljen tako da se na zanimljiv način predstave trendovi u različitim oblastima tehnologije, da se nauka približi svima, a posebno mladim ljudima, učini razumljivom i probudi interesovanje za učenje i istraživanje.Sa akcentom na inovativnom pristupu nauci i tehnologiji prilazimo iz drugačijeg ugla čime pokazujemo da nauka nije teška već nešto što može biti zabavno – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

“Ideja ovog skupa pored promocije nauke je ujedinjavanje regiona što se iste tiče, kao i da đaci i studenti pokažu za šta se školuju – kazao je na ceremoniji otvaranja dekan Tehnološkog fakulteta, Dragiša Savić.

Check Also

Muškarac koji je sinoć izboden nožem u Leskovcu hitno operisan u Kliničkom centru u Nišu

Sinoć je u Leskovcu nožem napadnut muškarac koji je zbog težine povreda hitno prebačen u …

Оставите одговор