GRADSKA MREŽA ZA ZAPADNI BALKAN: Saradnja Leskovca, Sarajeva, Podgorice, Bara, Novog Sada, Elbasana i Mostara

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca i predsednik NALAS-a Goran Cvetanović, je u Sarajevu potpisao Memorandum o razumevanju za uspostavljanje EU projekata Gradska mreža za Zapadni Balkan sa gradonačelnicima i/ili saradnicima sledećih gradova i organizacija Zapadnog Balkana koji su deo inicijative: Leskovca, Podgorice, Bara, Novog Sada, Elbasana, Mostara i Sarajeva, kao i sa izvršnim direktorom Mreže asocijacije lokalnih samouprava Jugoistočne Evrope Kelmendom Zajazijem i sa menadžerom fonda ORF MMS nemačke organizacije GIZ Petrom Volfom.

Svrha ovog Memoranduma o razumevanju je uspostavljanje osnova EU projekata Gradska mreža za Zapadni Balkan koje je pokrenuo Grad Sarajevo.

Gradska mreža će raditi na jačanju opštinskih projektnih timova u pristupu fondovima EU i drugih donatora i povećati njihovu bazu projektnog partnerstva, što će rezultirati razvijenim i podnesenim zajedničkim projektima u korist građana.

Ovu inicijativu finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Nemačka kooperacija (GIZ), uz tehničku pomoć Mreže lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS)

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *