hotel bell

GRADSKA MREŽA ZA ZAPADNI BALKAN: Saradnja Leskovca, Sarajeva, Podgorice, Bara, Novog Sada, Elbasana i Mostara

Gradonačelnik Leskovca i predsednik NALAS-a Goran Cvetanović, je u Sarajevu potpisao Memorandum o razumevanju za uspostavljanje EU projekata Gradska mreža za Zapadni Balkan sa gradonačelnicima i/ili saradnicima sledećih gradova i organizacija Zapadnog Balkana koji su deo inicijative: Leskovca, Podgorice, Bara, Novog Sada, Elbasana, Mostara i Sarajeva, kao i sa izvršnim direktorom Mreže asocijacije lokalnih samouprava Jugoistočne Evrope Kelmendom Zajazijem i sa menadžerom fonda ORF MMS nemačke organizacije GIZ Petrom Volfom.

Svrha ovog Memoranduma o razumevanju je uspostavljanje osnova EU projekata Gradska mreža za Zapadni Balkan koje je pokrenuo Grad Sarajevo.

Gradska mreža će raditi na jačanju opštinskih projektnih timova u pristupu fondovima EU i drugih donatora i povećati njihovu bazu projektnog partnerstva, što će rezultirati razvijenim i podnesenim zajedničkim projektima u korist građana.

Ovu inicijativu finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Nemačka kooperacija (GIZ), uz tehničku pomoć Mreže lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS)

Check Also

Državna sekretarka Ivana Popović, danas u Leskovcu predstavila platformu e-Agrar

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ivana Popović, održala je danas u sali …

Оставите одговор