Prijem za fudbalske sudije Jelenu Cvetković i Milana Mitića

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Za Leskovčanku Jelenu Cvetković – prvu ženu u Srbiji, koja sudi najviši rang evropskih takmičenja, a od ove godine je i prvu ženu koja se našla na listi UEFA VAR sudija i Milana Mitića, jednog od najuspešnijih fudbalskih sudija u Superligi Srbije upriličen je prijem u Svečanoj sali grada Leskovca.

“Jelena Cvetković i Milan Mitić su najbolji ambasadori grada Leskovca, zbog kojih se o nejmu priča širom sveta. Dvoje mladih uspešnih ljudi biće moji kandidati za Oktobarsku nagradu grada Leskovca. O njima govore njihovi rezultati, naime, Jelena je poslom fudbalskog sudije počela je da se bavi sa 19 godina. Od tada do danas, prešla je put od sudije u najnižim ligama u Leskovcu, pa do Superlige Srbije, gde je ispisala istoriju kao prva žena koja je ikada sudila neku od utakmica u najvišem rangu domaćeg fudbalskog prvenstva. Pored domaćih, Jelena sudi i internacionalna takmičenja, a od ove godine je promovisana u UEFA elitnu grupu sudija kao prva žena iz Srbije koja se našla na najvišem rangu, a to je najveći nivo suđenja u inostranstvu, jedna je od 25 sudija u Evropi. Od ove godine je postala i prva žena na listi UEFA VAR sudija. Milan Mitić se svojim kvalitetnim radom istakao kao jedan od najboljih sudija u najvišem rangu – Superliga. U prethodnoj fudbalskoj sezoni sudio je finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog, 168. večiti derbi između Zvezde i Partizana i mnoge druge važne utakmice u najvišem rangu domaćeg fudbalskog prvenstva – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Srećna sam što predstavljam svoj grad u Evropi i svetu, znate ma koliki uspeh da neko postigne kao pojedinac posebno je zadovoljstvo kada grad stoji iza njega. Ponosno mogu da kažem da sam iz Leskovca i srećna sam što naš grad sada ima stadion kakav sam mogla da vidim u evropskim gradovima i nadam se da će se i u Leskovcu igrati evropske utakmice, jer svakako da Leskovac to zaslužuje – kazala je Cvetkovićeva.

Milan Mitić kazao je ovom priliko da se sport u Leskovcu razvija, i da je izuzetno ponosan na tu činjenicu.

“Sport se razvija u našem gradu, i to je evidentno. Budžet za sport je iz godine u godinu sve veći, imamo i stadion nalik na evropske gradove i sve to pospešuje dalji rad svih nas sportista – kazao je Mitić.

Check Also

Rukometaši Dubočice 54 u subotu dočekuju beogradski Obilić

Rukometni klub Dubočica 54 saopštio je danas da će u subotu sa početkom u 19 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *