Početna / DOGAĐAJI / Stotinak humanih Leskovčana odazvalo se akciji dobrovoljnog davanja krvi
Reklama

Stotinak humanih Leskovčana odazvalo se akciji dobrovoljnog davanja krvi

Reklama

U leskovačkom Crvenom krstu danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Iz ove organizacije nam kažu da je odziv leskovčana dobar, i da se akciji obično odazove oko stotinak naših sugrađana.

Doktor Slađan Stojanović ističe da su zalihe krvi uvek na minimumu ali da se ova organizacija kroz akcije trudi da ima dovoljan broj jedinica krvi.

„Današnja akcija protiče u najboljem redu. Za sada imamo 30 davanja a ume to da bude i oko stotinak ljudi. I na ovoj akciji kao i na mnogim prethodnim akcijama, prednjače davaoci odnosno radnici fabrike Jura, koja je sklopila sporazum sa Crvenim krstom. Zalihe krvi su uvek na minimumu jer je krv lek koji ima svoj vek trajanja i to što prikupimo danas za neko vreme neće značiti ništa. One moraju da se potroše u nekom svom upotrebnom roku. Do kraja meseca očekuje nas još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi i još dve akcije u novembru mesecu. To su redovne akcije koje izvodimo dva puta mesečno u prostorijama Crvenog krsta takođe se izvode i akcije kao što su posete školama, firmama, organizacijama – ističe Slađan Stojanović.

Naš sugrađanin Nenad Colić iz Bošnjaca, krv daje 58 put od 1993. pa do sada. Njegov motiv je humanost i ističe da će i dalje podržavati ove akcije.

Pogledaj takodje

U Srbiji preminule još 4 osobe, potvrđeno 235 novih slučajeva

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica infekcije Korona virusom preminule još 4 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *