Početna / DOGAĐAJI / OŠ „Braća Milenković“ proslavila dan škole
Dionis Restoran Leskovac

OŠ „Braća Milenković“ proslavila dan škole

Učenici i kolektiv Osnovne škole “Braća Milenković” u Šišavi, juče su raznovrsnim i bogatim kulturno zabavnim programom proslavili Dan škole.

Najpre je hor, pod dirigentskom palicom nastavnice muzičke kulture, pesmom pozdravio sve prisutne. Potom su učenicima, koji su ove godine, po prvi put stupili na prag svog školovanja uručeni prigodni pokloni dobrodošlice, a njima u čast učenici nižih razreda su izveli ritmičke igre.

Tradicionalno, i ove godine najkreativnijim literarcima i likovnim stvaraocima na konkursu povodom Dana škole, direktor škole Vladislav Gorunović je uručio nagrade za prva tri mesta. A da se o ljubavi govori mnogo, a nikada ništa dovoljno ne kaže govorili su u dva recitatorska seta učenici petog i šestog razreda. Prisutnima se posebno dopalo kazivanje na dijalektu i uz osmehe burnim aplauzima nagrađivali učenike. U svet simapatija i snova, na svoj način prisutne roditelje, goste, učenike i nastavnike poveli su učenici sedmog i osmog razreda kroz improvizovani tekst na dijalektu “Autobiografija”, Branislava Nušića. Program je završen nastupom folklorne sekcije škole.

Program su sa svojim učenicima pripremile nastavnice srpskog jezika Irena Milenković i Ivana Pavlović u saradnji sa nastavnicom muzičke kulture Anđicom Anđelković, nastavnicom fizičke kulture Gordanom Lepojević, a veliku podršku dali su nastavnik likovne kulture Jovan Spasić i pedagog škole Maja Jović.

Pogledaj takodje

U Srbiji 289 novoobolelih, preminulo još 6 osoba

U psolednja 24 časa u Srbiji je od posledica izazvanih Korona virusom preminulo još 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *