Početna / DRUŠTVO / Počela sezona za leskovačke turističke radnike, prodaju se aranžmani za Albaniju, Tursku i Egipat

Počela sezona za leskovačke turističke radnike, prodaju se aranžmani za Albaniju, Tursku i Egipat

Za turističke radnike u Leskovcu a verujemo da je tako i širom Srbije krenula je sezona prodaje letnjih arnžmana, a najviše se traže destinacije za koje nije potreban negativan PCR test: Albanija, Turska i Egipat.

„Za ove destinacije nije potreban negativan PCR test, te se tako naši sugrađani odlučuju upravo za njih. Prevoz je za sada avionski za Tursku i Egipat, a naši sugrađani do Turske mogu i tranzitom preko Bugarske bez testova – ističe za Dnevnik Juga, Milan Marković iz turističke agencije Start travel.

Turisti koji su godinama letovali u Grčku, su se nadali da će se situacija sa koronom do avgusta – septembra popraviti, a kako do toga nije došlo odlučili su se za druge destinacije, uz poštovanje svih propisanih mera i osiguranja na putu za slučaj bolesti COVID 19.

„Od 15. marta za nas nije bilo niti kakvih prihoda, niti novih rezervacija. Sad se nešto dešava, u manjem broju ali je obećavajuće. Turisti se ne opuštaju pa upravo uz putovanje sebi kupe i osiguranje. Malo je veća cena putno -zdravstvenog osiguranja a upravo iz razloga što pokriva lečenje od Kovida – ističe Marković.

Što se tiče odmora u Srbiji, Marković ističe da građani uglavnom idu preko vaučera i da to tada bude povoljnije, ali inače cene za odmor u našoj zemlji su itekako više u odnosu na odmor u inostranstvu.

Pogledaj takodje

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vlasotince

Radovi na rekonstrukciji puta od Leskovca ka Vlasotincu koji su započeti prethodne godine, privode se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *