hotel bell

Dimitirjević: Situacija sa koronom može da potraje, Covid bolnica u Leskovcu u pripravnosti

Rad Opšte Bolnice u Leskovcu u prethodnih nekoliko meseci organizovan je u skladu sa preporukama Kriznog štaba, a kako je do današnjeg dana situacija u Leskovcu nesigurna, direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević, kazao je da će Covid bolnica i dalje raditi ali sa smanjenim kapacitetom bolničkih postelja, jer kako smatra direktor situacija u našem gradu se popravlja, ali je i dalje nesigurna sa tendencijom da potaje još duži vremenski period.

„Na današnji dan do 9 časova, registrovano je 77 pacijenata, taj broj se prepolovio s obzirom da smo imali i do 150. Najopterećenije su službe pneumofiziologije i zgrada infektivne, služba za fizikalnu medicinu je trenutno prazna, a danas će biti ispražnjeno odeljenje za psihoze na psihijatriji – kazao je na današnjoj sednici Kriznog štaba Dimitrijević.

Što se tiče organizacije unutar sistema Dimitrijević ističe da je sistem u leskovačkoj bolnici na visokom nivou i da je došlo vreme da medicinari koji su tu više od 4 meseca uzmu odmor, a da ih zamene drugi pošto će po njegovim rečima situacija sa koronom da „potraje“.

„Leskovačka bolnica pokazala je organizovanost na visokom nivou. U narednom periodu nećemo zatvarati Covid bolnicu, jer je situacija i dalje nesigurna. Što se tiče ljudstva, svi lekari će biti na raspolaganju jer očekujemo da ova situacija potraje. Otvorili smo i Covid porodilište u kome rade doktori i sestre koje rade samo sa covid pozitivnim pacijentima, i već smo imali prvi porođaj – dodao je Dimitirjević, istakavši da se u Bolnici rade samo hitni pregledi dok je sve ostalo na čekanju.

U Covid bolnici radi više od 170 lekara, sestara, spremačica, servirki i ostalog osoblja. Na svakom odeljenju je po 8 lekara i oni se po rasporedu rotiraju. 

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор