hotel bell

Nova podrška za mlade: I kuća na selu i 10.000 evra za pokretanje sopstvenog biznisa

Prilikom današnje posete Lebanu, državni sekretar Ministarstva za brigu o selu Zoran Dimitrijević istakao je da je za mlade koji odluče da svoj život nastave i žive u selu stiže još jedan vid podrške.

S obzirom da ministarstvo ima za cilj oživljavanje sela, izdvaja do 10.000 evra bespovratnih sredstava kao novi vid podrške, to su podsticajna sredstva za otvaranje prodavnica, apoteka, različite zanatske radnje (vulkanizerske, za popravku poljoprivrednih mašina…), obnovu starih zanata, starih vodenica na selima.

„Naši mladi ljudi, ako imaju neku ideju koja je bitna da neki kraj naše zemlje, neko selo može bolje i uspešnije da funkcioniše javljaće se na ovaj konkurs, dobijati podsticajna sredstva i mi ćemo onda imati upravo te delatnosti, uslužne ili proizvodne, koje će omogućiti lakši život ljudima na selu”, rekao je ministar Milan Krkobabić, najavio je tada ministar.

Prijavljivanje za ovu novčanu pomoć, počeće do polovine godine a sredstva koja se dobijaju neće biti u novcu, već će mladi praviti specifikaciju koju će Ministarstvo platiti.

“Zamisao je da se za pokretanje sopstvenog biznisa ne iznajmljuje prostor već da mladi u svojim kućama otvore prodavnice, radnje, a onda da na osnovu podrške lokalne samouprave dobiju sve neophodne dozvole za rad – najavio je Dimitrijević.

Foto: arhiva

Check Also

Zaprašivanje komaraca odloženo zbog lošeg vremena

Najavljen početak borbe protiv komaraca odložen je zbog nepovoljnih vremenskih uslova za ovakvu vrstu posla. …

Оставите одговор