hotel bell

Širom Srbije hapšenja odraslih ali i dece, učenika i njihovih roditelja zbog pretnji i izazivanje haosa o nereda

Policija je širom Srbije preduzela niz mera protiv lica koja su pretila i izazivala paniku i nered.

Kragujevac: Lažna prijava o bombi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su Z. V. (1988) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On se sumnjiči da je 7. maja ove godine, pozvao dežurnu službu u Beogradu i  lažno prijavio da je bačena bomba na autobusku stanicu u Beogradu, a potom i dežurnu službu u Kragujevcu kojoj je prijavio da je postavlјena bomba u kontejneru, u krugu  zgrade Skupštine grada Kragujevca.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Kraljevo: Objavio da je ubica pušten iz pritvora i da dolazi u njiovu školu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kralјevu uhapsili su V. D. (2005) iz Kralјeva, učenika srednje škole u ovom gradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On se sumnjiči da je na jednoj društvenoj mreži okačio kratak video zapis na kojem je prikazao svoju školu sa natpisom da je osumnjičeni za izvršen zločin 3. maja u Beogradu pušten iz pritvora i da je došao u Kralјevo da pobije pola njegove škole.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kralјevu

Jagodina: Krivična prijava majci za zapuštanje deteta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Svilajncu podneće Osnovnom javnom tužilaštvu u Despotovcu krivičnu prijavu protiv četrdesetsedmogodišnje žene iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavlјanje maloletnog lica.

Ona se sumnjiči da je svog devetogodišnjeg sina fotografisala kako u ruci drži bajonet, a dečak je tu fotografiju prosledio na jednu grupu gde su njegovi drugovi, uz reči pretnje.

O događaju je obavešten Centar za socijalni rad u Svilajncu.

Pirot: Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su M. A. (2004) iz Pirota, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je pretio profesoru jedne srednje škole u Babušnici da će doneti bombu u školu i „sve rešiti“ nakon što ga je profesor upozorio da povede računa o izostancima.

Policija u pretresu njegovog stana nije pronašla bilo kakve eksplozivne naprave, ni oružje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

Užice: Saslušani učenici osumnjičeni za izazivanje panike i nereda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi saslušali su dvojicu učenika jedne srednje škole u Požegi, uzrasta 16 i 17 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda. 

Šesnaestogodišnji učenik prvog razreda te škole se sumnjiči da je juče snimao sebe i uživo emitovao snimak uz poruku da će pobiti učenike škole, dok se sedamnaestogodišnji učenik sumnjiči da je snimao sebe i emitovao uživo snimak na kome simulira da puca u decu.

Od roditelјa sedamnaestogodišnjeg učenika policija je oduzela oružje.

Check Also

Nove e-licitacije zaplenje robe: automobili, motori, autobus, računari, lopte, alati …

Dve e-licitacije obeležiće početak meseca juna u Upravi Carina Srbije. Carinarnice Kruševac, Niš i Priština …

Оставите одговор