Leskovački maturanti na tribini “Na putu do 0 ne turiraj- maturiraj”

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u hali Partizan u Leskovcu organizovana tribina pod nazivom “Na maturu bez automobila”, čija je ovogodišnja poruka “Na putu do 0 ne turiraj- maturiraj!”

Ova inicijativa ima za cilj podizanje svesti među maturantima širom Srbije o važnosti vožnje bezbedno i odgovorno tokom maturskih proslava, kako bi se sprečile fatalne posledice saobraćajnih nezgoda.

Kampanja “Ne turiraj-maturiraj” pokrenuta je 2014. godine s namerom da apeluje na maturante da ne koriste automobile kao vozače tokom maturskih proslava. Svake godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji život izgubi oko 100 mladih lica, te ova kampanja nastoji da ukaže na ozbiljnost ovog problema i podstakne mlade da se ponašaju odgovorno u saobraćaju.

Oliver Antanasijević, zamenik predsednika Skupštine i predsednik Saveta, istakao je važnost edukacije i zajedničkog rada u rešavanju problema u saobraćaju.

“Organizovali smo edukativnu tribinu i radimo zajedno na rešavanju mnogih problema. Prepoznali smo kritične grupe, pešake, starije sugrađane, bicikliste, vozače teretnih vozila i posvetili pažnju prilikom kreiranja programa rada. Cilj je smanjenje broja tragičnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama do 2023. godine, uz maksimalni doprinos svih nadležnih službi – kazao je Antanasijević.

Milan Srdić iz Agencije za bezbednost saobraćaja podelio je svoje lično iskustvo sa maturantima, naglašavajući posledice saobraćajnih nezgoda. On je istakao važnost vožnje a to je da bude bezbedno i odgovorno, pozivajući mlade da vode računa kako o sebi, tako i o drugim učesnicima u saobraćaju.

Tokom tribine, maturanti su imali priliku da čuju o faktorima koji utiču na bezbednost u saobraćaju, posledicama saobraćajnih nezgoda, kao i lične priče žrtava saobraćajnih nezgoda. Cilj je bio da se mladi podstaknu na odgovorno ponašanje u saobraćaju kako bi se sačuvali njihovi životi i životi drugih učesnika u saobraćaju.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …