Levica Srbije predstavila poslaničke kandidate iz Leskovca

Levica Srbije predstavila je na konferenciji za medije poslaničke kandidate iz Leskovca.

Poverenik pokreta Levica Srbije Mirjana Peršić predstavila je na konferenciji za medije poslaničke kandidate i deo programa Levice Srbije za predstojeće izbore.

– Ovo je novo političko udruženje čija je pojava bila uslovljena konstantnim urušavanjem egzistencije i dostojanstva gradjana. Ozbiljnost i dobar program Levice će se pokazati i dokazati na duže staze. Ovi izbori će za nas biti samo polazna tačka za jednu dugoročnu borbu za socijalnu pravdu. Na žalost statistika je neumoljiva. Od novembra 2015. godine Leskovac je ispod granice siromaštva. Ovo je pokazatelj da nam prosečna zarada jedna zadovoljava prosečnu potrošačku korpu. Iako ubrzo ne ponudimo adekvatnu i pravu alternativu ovakvoj situaciji i ovoj vlasti, bojim se da će to biti veliki neuspeh za sve nas. Pokret Levica Srbije Borko Stefanović u Leskovcu postoji tek dvadesetk dana. Naše ideje i predloge za promenu stanja u gradu smo izložili u nacrtu programa razvoja grada. Na ovom programu su radili stručni ljudi, medju njima i naši kandidati za narodne poslanike u Republičkoj Skupštini. Levica Srbije je kandidovale časne ljude, ljude koji pre svega znaju svoj posao. Na gradjanima će biti da im daju poverenje i da glasaju za njih na izborima. Prikupljanje potpisa za listu Levica Srbije – Borko Stefanović vrši se u prostorijama pokreta u ponedeljak i utorak od 14 do 20 časova – rekla je na konferenciji za medije poverenik Levice Srbije u Leskovcu Mirjana Perišić.

Gradjani Leskovca program Levice Srbije za Leskovac mogu da pogledaju u prostorijama pokreta koje se nalaze u Zanatskom centru Rupa i da dasju svoje predloge i sugestije za njegovu dopunu.

– Nacrt našeg program se bavio uglavnom svim kategorijama. Dali smo samo kratke predloge koji su zakonski mogući i ostvarivi. Nisu lista lepih želja i politički marketing. Svaka tema je dostupna za razradu, doradu i dopunu i značilo bi nam učešće što veće broja stručnih ljudi koji bi nam dali svoje ideje i predloge. Konkretan primer bio bi na primer užina, gde imamo situaciju da čak svi djaci i nemaju para za užinu. Grad ima dovoljno sredstava u budžetu da se vrati i subvencioniše nekadašnja djačka užina jer imamo Dom učenika i studenata koji to može kvalitetno da napravi. Drugi promer su ekskurzije gde sva deca ne mogu da ostvare paravo na ekskurziju. Potrebne su nam socijalne karte kako bismo odredili prioritete i potrebe dece i njihovih porodica. Za plate zaposlnih u lokalnoj samoupravi izdvajamo milijardu godišnje, a za subvencije dece samo 35 miliona. Ima prostora da se preraspodele sredstva i da se upotrebe tamo gde to može dati mnogo bolje i značajnije efekte – kaže Mirjana Perišić.

Poslanički kandidati Levice Srbije Tatjana Veličković, diplomirani inženjer tehnologije, Dejan Vejinović, diplomirani hemičar i Zoran Jovanović, magistar ekonomskih nauka. Oni će se naći na listi „Borko Stefanović – Srbija za sve nas“, na kojoj će u okviru koalicije naći i Novo udruženje penzionera Srbije, Socijal-demokratska unija (bivša stranka Žarka Koraća) i Pokret za preokret Janka Veselinovića.

 

Check Also

Iz budžeta Leskovca danas isplaćena prva rata za regulisanje dugova Medicinske škole i 13,8 miliona za održavanje vodotokova i sprečavanje poplava

Danas je iz budžeta grada isplaćena prva rata za regulisanje dugovanja Medicinske škole prema Opštoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *