Savet za zdravstvo SNS Leskovac organizovao preglede gradjana u MZ Stojan Ljubić

Savet za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke danas je akciju preventivnih lekarskih pregleda organizovao u Mesnoj zajednici „Stojan Ljubić“ u Leskovcu.

 

Grupa mladih lekara, stanovnicima ovog dela grada merila je visinu krvnog pritiska i nivo šećera u krvi, i delila savete u vezi prevencije danas najčešćih hroničnih bolesti.

– Odziv je veoma dobar, jer smo već stekli poverenje građana, s obzirom na to da akciju u ovoj mesnoj zajednici organizujemo treći put, kaže dr Ivan Vučić, član Saveta za zdravstvo SNS-a. Lekarske preglede u mesnim zajednicama obavljamo svake subote već dve godine, a veliko interesovanje građana služi kao podstrek da akciju nastavimo. Značaj lekarskih pregleda ogleda se u prevenciji mnogih bolesti, njihovom ranom dijagnostikovanju i sprečavanju potencijalnih komplikacija. U SNS-u smo svi jako ponosni na ove akcije, jer pomažemo i osobama koje, iz nekog razloga, ne mogu da budu pod stalnim lekarskim nadzorom, a imaju velike zdravstvene probleme, objasnio je dr Ivan Vučić.

Savet za zdravstvo GrO SNS, preventivne lekarske preglede danas je organizovao i u Mesnoj zajednici „Hisar“, Donjem Stopanju i Velikom Trnjanu.

Ana Jovanović

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *