Gradsko veće Leskovca usvojilo izveštaje ustanova iz oblasti kulture, socijale, sporta, zdravstva i nacrt Javnog ugovora o davanju koncesije za gradski i prigradski prevoz

Gradsko veće Leskovca održalo je danas 3. sednicu na kojoj su razmotrene i usvojene 44 tačke Dnevog reda.

Gradski većnici jednoglasno su usvojili izveštaje o radu pozorišta, muzeja biblioteke, Leskovačkog kulturnog centra, Istorijskog arhiva i domova kulture Roma, Brestovac, Pečenjevce, Grdelica i Vučje.

Usvojeni su i izveštaji o radu i psolovanju u 2023. godini Centar za stručno usavršavanje, SRC Dubočica, Turističke organizacije Leskovac, Centra za socijalni rad, Ustanove za odrasle i starije, Doma zdravljam Apoteke i Crvenog krsta Leskovac.

Gradski većnici su razmotrili i usvojili Program rada saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, dali saglasnost na Rešenje o obrazovanju Komisije za izbor projekata iz oblasti kulture i razmotrili i usvojili Izveštaj Komisije za rešavanje u upravnom postupku u drugom stepenu.

Gradsko veće je jednoglasno donelo Odluku o davanju saglasnosti na konačni Nacrt Javnog ugovora o davanju koncesije za obavljanje komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika u gradskog i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Leskovca.

Ugovorom o koncesiji ova delatnost se poverava na period od 20 godina konzorcijumu ponuđača koji čine Kanis, Frenki komerc i Jugotrans.

O značaju ovog ugovora govorio je i gradonačelnik dr Goran Cvetanović, čitav govor možete pogledati u snimku.

Cvetanović je posebno istakao proširenje liste korisnika besplatnog prevoza za veći broj povlašćenih kategorija građana.

“Povlašćene kategorije građana koje će imati besplatan prevoz: osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama i njihovi pratioci na teritoriji grada Leskovca, uposlenici srednjih i osnovnih škola na teritoriji grada Leskovca, deca do srednjoškolskog uzrasta na teritoriji grada Leskovca, penzioneri sa primanjima do 35.000 dinara na teritoriji grada Leskovca, socijalno ugrožene kategorije prema spisku nadležnog organa na teritoriji grada Leskovca, trudnice na teritoriji grada Leskovca, studenti sa prosekom preko 9 sa mestom prebivališa na teritoriji grada Leskovca, vukovci srednjoškolci na teritoriji grada Leskovca, roditelji sa tri ili više deteta čije je mesto prebivališta na teritoriji grada Leskovca, deca bez roditelja i deca u hraniteljskim porodicama, ratni veterani na teritoriji grada Leskovca, dobrovoljni davaoci krvi preko 50 puta na teritoriji grada Leskovca, deca mlađa od 18 godina kojima je jedan od roditelja preminuo. Pritom, Grad Leskovac zadržava pravo promena, tačnije smanjenja ili povećanja broja povlašćenih kategorija na osnovu odobrenja gradske uprave grada Leskovca bez saglasnosti privatnog partnera, kao i promene unutar istih.” – naglasio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *