Leskovac domaćin inovativnog karavana “Tvoja firma, svetski dobavljač”

U sklopu inicijative za jačanje poslovnih veza i internacionalizaciju lokalnih preduzeća, Leskovac je danas bio domaćin SME HUB Karavana sa temom „Tvoja firma, svetski dobavljač“, održanog u Centru za stručno usavršavanje.

SME HUB Karavan, pokrenut uz podršku lokalnih lidera i gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, okupio je preduzetnike iz regiona koji teže proširenju svog poslovanja na globalno tržište.

Otvarajući događaj, Milan Ničić, šef kabineta gradonačelnika, istakao je značaj ovakvih inicijativa za razvoj lokalne privrede.

„Ovaj karavan predstavlja korak napred ka internacionalizaciji naših preduzeća i pruža im mogućnost da se otvore ka globalnim tržištima. Leskovac se ponosi svojom preduzetničkom tradicijom, ali je vreme da napravimo korak napred i prilagodimo se modernim poslovnim trendovima.“

Aleksandar Goračinov, direktor SME HUB-a, naglasio je važnost podrške lokalnim preduzećima u njihovim nastojanjima da postanu ključni igrači na međunarodnom tržištu.

“Projekat je namenjen preduzećima koja posluju minimum 3 godine, imaju najmanje 15 zaposlenih, ostvaruju 200 hiljada evra prihoda godišnje i više, i koja imaju domaći vlasnički kaptial najmanje 51%. Vrednost granta je maksimum do 100 hiljada evra- kazao je Goračinov.

Tokom događaja, preduzetnici su imali priliku da čuju inspirativne priče uspeha i korisne savete od strane preduzetnika poput Nevenke Jovanović iz preduzeća MKP Trade i Vladimira Matkovića iz kompanije Zumtobel.

SME HUB Karavan je platforma za umrežavanje, razmenu ideja i stvaranje novih poslovnih prilika za lokalne preduzetnike, čime se Leskovac pozicionirao kao centar poslovne izvrsnosti i pokazao svoju spremnost da konkuriše na globalnom tržištu.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *