OŠ “Josif Kostić” obeležila 170 godina postojanja i rada

Osnovna škola “Josif Kostić”, svečano je obeležila značajan jubilej – 170 godina postojanja i rada

Ova škola, sa bogatom istorijom i tradicijom, predstavlja temelj obrazovanja u lokalnoj zajednici već više od veka i po. Tokom godina, OŠ “Josif Kostić” stvorila je neizbrisiv trag u životima generacija đaka, pružajući im kvalitetno obrazovanje i pripremajući ih za buduće izazove. Kroz raznovrsne aktivnosti i projekte, škola je postala ne samo mesto sticanja znanja, već i centar društvenog života u gradu.

Proslava ovog značajnog jubileja okupila je đake, nastavnike, roditelje i brojne bivše učenike škole, a direktor škole Milan Tončić, iskoristio je ovu priliku da izrazi duboku zahvalnost svima koji su doprineli uspehu škole tokom 170 godina postojanja. U svom emotivnom obraćanju, direktor Tončić istakao je važnost kontinuiranog napora i predanosti svih koji su deo školske zajednice, naglašavajući da je ova škola, kao institucija, uspela da ostane relevantna i prilagodi se savremenim izazovima zahvaljujući angažovanju svih njenih članova.

“Na ovogodišnjoj proslavi jubileja, moto koji nas prati glasi “170 godina trajanja, 170 godina leta ka znanju i osvajanju sveta”. Uvereni smo da naš let nikada neće prestati. Naša škola, smeštena u srcu grada, i danas stoji otvorenih vrata i otvorenog srca, negujući mladalački duh zahvaljujući poletu naših učenika, ali i trudu svih nas koji se posvećeno angažujemo u obrazovanju i vaspitanju naše dece. Na našem putu suočavamo se sa mnogim izazovima, ali težimo da nebo bude naša granica. Ako se ikada nađemo u situaciji da se spustimo na zemlju, želimo da to bude prijatno i sigurno iskustvo. Naš cilj je da naša reč bude blaga, ali istinita, osmeh iskren, a znanje koje prenosimo deci bude putokaz za njihova buduća istraživanja i otkrića. Želimo da naša škola bude mesto gde svako ulazi i izlazi sa osmehom, gde se svi osećaju sigurno, a učenje, rad i napredovanje odvijaju predano i sa zadovoljstvom – istakao je direktor Tončić.

Osnovna škola “Josif Kostić” nastavlja da bude stub obrazovanja i kulture u Leskovcu, ističući se svojim doprinosom zajednici i negovanjem vrednosti koje čine temelj svakog društva, i upravo zbog toga ona će biti predložena od strane gradonačelnika Leskovca , Gorana Cvetanovića za Oktobarsku nagradu, premda je jednu ovakvu dobila davne 1969. godine.

“Osnovna škola “Josif Kostić’ predstavlja temelj naše obrazovne tradicije i identiteta grada Leskovca. Kroz 170 godina postojanja, ova škola je ne samo oblikovala generacije učenika, već je i simbol kontinuiranog razvoja i inovacija u našem obrazovnom sistemu. Ponosni smo na činjenicu da je nedavna rekonstrukcija škole donela potpunu revitalizaciju prostora, s ulaganjem od 130 miliona dinara. Naša škola nije samo zgrada; ona je mesto gde se rađaju snovi, gde se neguju mladi umovi i gde se kreira put ka budućnosti. Kroz njen hodnik su prošle brojne generacije, stičući znanje, razvijajući talente i gradeći osnovu za svoje buduće karijere. Ova škola nije samo deo naše prošlosti, već je i ključni pokretač ka našoj budućnosti – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *