Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja, fabrike na vrhu liste želja Leskovčana

Danas je u hali Partizan održan Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac, gde je 31 poslodavac ponudio čak 571 radno mesto.

Na otvaranju, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je značaj ovog događaja za povezivanje poslodavaca i budućih zaposlenih.

“Sajam zapošljavanja pruža idealnu priliku za spajanje potreba tržišta rada sa ljudskim resursima. Leskovac se danas pozicionira kao centar modernog poslovanja i inovacija”, rekao je Cvetanović.

Direktorka NSZ Filijale Leskovac, Olivera Pešić, istakla je da su na Sajmu prisutni poslodavci iz različitih sektora, poput drvoprerađivačke, tekstilne, elektroindustrije, proizvodnje hrane, trgovine i ugostiteljstva.

“Dugogodišnje iskustvo u organizaciji sajmova zapošljavanja pokazuje da se preko 80% prijavljenih potreba za zapošljavanjem realizuje u roku od 6 meseci nakon održavanja Sajma”, dodala je Pešić.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje, nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o javnim pozivima i konkursima NSZ za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja.

“Svi smo uspeli zajedničkim snagama. Grad Leskovac, pored razvoja poslovne klime i komunikacije sa privrednicima, doprinosi i kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje. U ovom trenutku, za navedeni plan, namenjeno je 30 miliona dinara. Očekuje se da će uz podršku rukovodstva i u 2024. godini Filijala u Leskovcu ostvariti značajno smanjenje broja nezaposlenih, imajući u vidu da je grad Leskovac za te namene planirao značajna sredstva- kazala je Pešić.

Interesovanje Leskovčana za kompanije poput Yura, Aunde, Erenli i Falke bilo je izuzetno veliko, što svedoči o dubokoj potrebi zajednice za radnim mestima, posebno u fabričkim sektorima. Ova masovna prisutnost na sajmu zapošljavanja ukazuje na to da ljudi aktivno tragaju za poslovima u industriji, prepoznajući ih kao stabilne i pouzdane izvore zaposlenja.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *