hotel bell

Lazar Spasić novi trener Košarkaškog kluba Zdravlje Leskovac

Uprava Košarkaškog kluba Zdravlje Leskovac donela je odluku da novi trener leskovačkog drugoligaša bude Lazar Spasić.

Do promene na klupi Zdravlja dolazi nakon odluke čelnih ljudi kluba da izađu u susret dosadašnjem treneru Marku Dimitrijeviću koji je dobio primamljivu ponudu da karijeru nastavi u Libanu. Izdašna ponuda sa bliskog istoka, iz zemlje koja poslednjih godina puno ulaže u košarku, bila je razlog za odlazad Dimitrijevića.

Rešenje je vrlo brzo pronađeno, pa će ekipu Zdravlja u novj sezoni voditi mladi stručnjak Lazar Spasić, rodom Zaječarac, koji živi i radi u Beogradu.

Spasić je kao igrač nosio dres FMP-a, Tamiša, Mladosti (Čačak), Mladosti (Zaječar) i Rtnja.

Trenersku karijeru počeo je u članu KLS Madost Admiral (sada Dimanik) gde je najpre rado pomoćni trener, a zatim u sezoni 2016/2017 i kao prvi trener sa epitom najmlađeg trenera u Prvoj ligi.

U delu stručnog usavrašavanja Lazar Spasić je odradio sprecijalizaciju sa selekcijom Slovenije i svojim mentorom Igorom Kokoškovim. Tokom boravka u SAD boravio je u kompovima prvaka Univerzitetske lige „North Caroline“ zatim u trening kampovima Njujork Niksa, Čikago Bulsa i koledža „Sain George“.

Spasić je radio i u KK Mega Bemax, a tokom tri leta bio „head coach“ u kampu „Teo 4“.

-Bio sam u pregovorima sa nekoliko klubova, ali kada je stigao poziv od predsednika Zdravlja Igora Stojanovića nije bilo dileme i previše razmišljanja. Smatram da je Zdravlje jedan od najvećih klubova u Drugoj ligi i veliki klub i za mene je velika satisfakcija biti deo tog kluba. Biti prvi trener je velika odgovornost, ali volim odgovornost i pritisak. N eplađim se izazova. Svi zajedno možemo da profitiramo u narednoj sezoni. Ono što je meni jako bitno je da ću imati odrešene ruke sa trenerske strane. Raditi u ovakvim uslovima je za mene sjajno, jer takve uslove nisam imao do sada. Interni je dogovor da pripreme krenu 12. avgusta. U punom je jeku formiranje tima za narednu sezonu i nadam se da će to biti itekako konkurentan tim. U zavisnosti od toga kakav tim formiramo u tom pravcu će ići i naše ambicije, a ambicije jesu visoke. I ja od toga ne bežim, i ne plašimo se odgovornosti ni ja ni stručni štab. Moja ideja je što se tiče publike je da našom igrom privučemo publiku i da navijači prepoznaju naš dobar rad i dobru energiju. Leskovac voli košarku i vierujem da možemo da imamo najjači domaći teren što će biti naša velika prednost. Da jačamo kroz sezonu i da budemo isto takvi i u gostima – rekao je za Dnevnik Juga novi treber Zdravlja Lazar Spasić.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор