Početna / DOGAĐAJI / Učesnici likovne kolonije „Na krilima mašte“ otputovali na Vlasinsko jezero

Učesnici likovne kolonije „Na krilima mašte“ otputovali na Vlasinsko jezero

Učesnici likovne kolonije „Na krilima mašte“ otputovali su juče na Vlasinsko jezero.

Do sada je kroz ovu koloniju prošlo 700 dece, a njih oko 30 je u međuvremeno steklo diplomu likovne akademije. Na put je krenulo njih 23-je, i po jedan predstavnik svake osnovne škole sa teritorije grada.

Mališane je ispratio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Dve i po decenije mališani iz svih osnovnih škola na teritoriji grada Leskovca odlaze na Vlasinsko jezero, i upravo u skladu sa nazivom kolonije, lete na krilima mašte i raznovrsnim aktivnostima razvijaju svoje talente, uče o prirodi, timskom radu i provode kvalitetno ispunjeno vreme. Do sada je kroz koloniju prošlo oko 700 dece, a ove, jubilarne, svojom maštom će je obogatiti 23 deteta. Pet dana će provesti u recitovanju, pevanju, glumi, i u sportskim takmičenjima, u pratnji instruktora i organizatora iz Doma kulture Pecenjevce. Kako ništa ne prepuštamo slučaju koloniji će prisustvovati i lekar – istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Ljubiša Ranđelović, idejni tvorac i osnivač dečje likovne kolonije, poručio je da je ponosan na činjenicu da je ova kolonija izrodila mnogo akademskih slikara, stoga je slobodno može nazvati institucijom.

Organizator ove kolonije je Dom kulture Pečenjevce, a Grad Leskovac je pokrovitelj i za te namene je izdvojeno 360 000 dinara.

Pogledaj takodje

Veliki uspeh „Libera“ na horskom šampionatu u Tuzli

Proteklog vikenda Vokalna grupa Libero, nastupila je u finalu horskog šampionata „Lege Artis“ u Tuzli. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *