Home / DOGAĐAJI / Veliki broj Leskovčana u vožnji bickala sa gradonačelnikom
hotel bell

Veliki broj Leskovčana u vožnji bickala sa gradonačelnikom

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i predsednik Skupštne grada Aleksandar Đurović predvodili su danas veliku kolonu bisiklista koji su od centra grada do Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda vozili bicikle.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović poželeo je svim vozačima prijatnu vožnju i tom prilikom istakao:

„Veoma mi je drago što ste došli u ovolikom broju. Prethodne godine okupili smo se na istom ovom mestu i krenuli put Bogojevca na prvu organizovanu „Vožnju bicikala sa gradonačelnikom. Tadašnja akcija bila je jedinstvena u našem gradu, izazvala je brojne pozitivne reakcije i bila veoma posećena. Iz tog razloga poželeli smo da i ove godine organizujemo jedno lepo druženje koje će nam, nadam se, ostati u lepom sećanju – rekao je gradonačenik Leskovca.

-Današnja vožnja bicikala je rekreativnog karaktera, naš je cilj promocija biciklizma, a pre svega zdravog načina života i očuvanja životne sredine. Rekreativci će biti u prilici i da bliže upoznaju kutak našeg grada koji ćemo obići današnjom rutom => Leskovački kulturni centar – Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu i nazad – dodao je gradonačelnik Cvetanović istakavši da se nada da će ova akcija biti podstrek drugima da promovišu zdrav način života kroz slične, a mi ćemo se truditi da nastavimo sa ovakvim druženjima, da nam ova vožnja postane tradicija.

U vožnji je učestvovalo oko 500 biciklista, među kojima su pored, gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića i predsednika skupštine Aleksandra Đurovića, koji su predvodili kolonu, učestvovali i predstavnici Lokalne samouprave, direktori javnih preduzeća i institucija.

Učesnici su na kraju vožnje imali priliku da se okrepe u krugu Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu. Biciklistima je rukovodstvo JP „Vodovod“ pružilo priliku da obiđu postrojenje.

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор