Zaklinjem se! Septembarska klasa u Leskovcu položila svečanu zakletvu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U prisustvu visokih predstavnika Vojske Srbije, grada Leskovca i ostalih opština Jablaničkog okruga, policije, Srpske pravoslavne crkve, roditelja i rodbine, septembarska klasa vojnika na dobrov oljnom odsluženju vojnog roka, svečano se zaklela svojoj državi.

Ni po čemu se današnja slika ceremonije polaganja zakletve na poligonu u Kasarni ”Vojvoda Petar Bojović” u Donjem Sinkovcu nije razlikovala od prethodnih, osim po maskama, jer će i septembarska klasa, dobrovoljni vojni rok služiti tokom pandemije.

Nakon što je pozdravilo zastavu, 158 mladića i devojaka, zaklelo se svojom čašću da će braniti i čuvati nezavisnost, suverenost i teritorijalnu celovitost Srbije:

– Ovaj uzvišeni i svečani čin je, za sve vojnike, od pamtiveka, jedan od najvažnijih događaja u životu. Vojnik zakletvom zalaže svoju reč, kao jemstvo svoje moralnosti i ispravnosti. Onaj, koji je spreman da brani Srbiju i svoje sunarodnike i najveće vrednosti našeg društva, taj je deo elite ove zemlje i zaslužuje posebno poštovanje. Ovi mladi ljudi spadaju u izabrane i nadam se da će se većina njih, trajno vezati za sistem odbrane. Oni su dokaz da naša mladost prepoznaje Vojsku kao instituciju koja obezbeđujd sigurnost svim građanima, oprema se i obučava za izazove savremenog doba. Izogovarajući tekst zakletve, ugrađujući ga u svoja srca, potvrdili ste da stasavate u ozbiljne i odgovorne građane Srbije, rekao je zamenik načelnika Generalštaba, general potpuovnik Petar Cvetković, na današnjoj svečanosti.

Kosta Marković iz Niša, želi obuku maksimalno da iskoristi i što bolje se pripremi za vojni poziv, pošto ima nameru da ostane u Vojsci. Ona pruža bezbednost i sigurnost, koja je svakom mladom čoveku potrebna, kaže.

Vojni poziv je Andrijani Ranđelović iz Vlahova kod Prokuplja oduvek bio san i jedva je čekala da obuče uVolela bi, niformu. Priznaje da je uticaj na njenu odluku o služenju vojnog roka podstakao i stric, inače vojno lice. Volela bi, takođe, da se ”aktivira” i nada se da će se rezultatima nametnuti komisiji.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *