Posle završnog, položili i ispit iz humanosti: Uspešna akcija učenika Trgovinsko-ugostiteljske škole

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Učenici sa profila poslastičar, u saradnji sa partnerima, prodaju poslastice koje su pripremili za završni ispit, a prikupljeni novac namenjen je nastavku lečenja Stefana Ranđelovića

Mnogo pre nego što je humanitarna akcija i zvanično počela, pred štandom u zanatskom centru na Niškoj ulici, formirao se red, jer su Leskovčani i na ovaj način želeli da podrže ideju i pomognu u prikupljanju sredstava.

– Naši učenici su protekla tri dana polagali završni ispit, a danas još važniji- iz humanosti. Sve što su napravili ponudili smo na prodaju, kako bismo dali svoj doprinos konačnom izlečenju malog Stefana Ranđelovića. Na ideju su došle kolege profesori i đaci sa smera poslastičarstvo, a rukovodstvo škole je sa zadovoljstvom prihvatilo. Interesovanje sugrađana je izuzetno, jedva stižemo da sve uslužimo, a pored učeničkih radova, tu su i kolači, dar Pekare ”Maja” i trešnje, koje nam je, preko Leskovačke on-lajn pijace, donirao Slađan Vasiljković, kaže profesorka Gordana Milošević.

Protekla školska godina nije bila laka, ali su, na završnom ispitu đaci pokazali zavidno teorijsko i praktično znanje. Ono na šta su njihovi mentori posebno ponosni jeste da su ih naučili lekciji o čovekoljublju, za koju se ne dobija veća ocena, ali je važna za ceo život.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *