Dodeljene nagrade najuspešnijim ” Umetnicima iz školske klupe”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Narodnoj biblioteci Radoje Domanović danas su dodeljene nagrade povodom Festivala dečjeg stvaralaštva “Umetnik iz školske klupe”.

Tim povodom prisutne učesnike i dobitnike nagrada pozdravila je direktorka ove ustanove Vesna Ilić, koja je najavila i obilazak našeg grada odnosno institucija poput Muzeja, Narodnog pozorišta, crkve Odžaklije i Šop Đokićeve kuće a sa ciljem upoznavanja istorije.

“Ovaj Festival se u Leskovcu održava po prvi put, i izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što su nam pristigli radovi iz Pirota, Beograda, Sombora… Cilj ovog festivala je da deca kroz savremene tehnologije podstaknu interesovanje za knjigu. On se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave. Pored simboličnih nagrada za vas naši mladi umetnici smo pripremili i obilazak našeg grada kako biste upoznali delić bogate istorije koju on nosi.” 

Na konkurs je pristiglo veliki broj radova a žiri nije imao nimalo lak zadatak, jer je trebalo odabrati najbolje od blizu hiljadu pristiglih radova.

Žiri literarnog konkursa, prof. dr Goran Maksimović, profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Vlasta Cenić, pesnik i Stefan Mitić, pisac.

Žiri likovnog konkursa:
prof. dr Aleksandra Perić Nikolić, profesor Visoke strukovne tehnološko-umetničke škole u Leskovcu, Marko Stojanović, strip autor i scenarista i Radivoje Radivojević, likovni pedagog.
Žiri konkursa za trejler:
Petra Dimitrijević, glumica, Zoran Pejić, snimatelj i montažer RTS i Nenad Stojiljković, reditelj.

Check Also

Izgradnja primarne vodovodne mreže od Velikog Trnjana do Palikuće privodi se kraju

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je danas značaj završetka projekta izgradnje primarne vodovodne mreže od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *