Kad Leskovčanin postane Libanac

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

        

             Nikola Mitrović, ponikao u Dubočici, preko Partizana stigao do Bliskog istoka. Trenutno igra u UAE, ali brani reprezentativne boje Libana. 

            Rukometna selekcija Libana nije prošla kvalifikacije za Olimpijske igre u Brazilu, ali teško da bi ikome na ovim prostorima ta informacija bila od neke važnosti, da zbog toga nije otpala i poslednja mogućnost  za to da se, osim Vladimira Savanovića, na najvećoj sportskoj smotri, nađe još jedan Leskovčanin.

 

           Nikola  je trenutno u rodnom gradu, odmara se, trenira i ”puni baterije” za izuzetno napornu sezonu koja ga očekuje.

           Nekada desni bek Dubočice 54, zapao je za oko ljudima iz velikog Partizana, a posle par odigranih sezona, Mitrović odlučuje da oproba sreću na bogatom Bliskom istoku. Tako stiže u Katar, gde se, po njegovim rečima, u sport, a posebno u rukomet, ulaže ogroman novac.

           – U Katru igraju trenutno najbolji rukometaši sveta.  Sa mnom je u klubu bio čuveni Karloz Perez. Imaju dobro organizovanu, kvalitetnu ligu, dobro plaćene igrače. Puno ulažu, verovatno zato što puno i imaju, kaže Mitrović.

          Posle nekoliko sezona, odlučio je da malo promeni sredinu i iz Katra se preseli na Arabijsko poluostrvo.

          – Tamo su uslovi znatno drugačiji, život je drugačiji, ali su sportisti plaćeniji, pa sam zarad budućnosti, rešio da ”udobnost”  bar izvesno vreme zamenim za novac. Poslodavci su surovi profesionalci i svaki dolar mora da se zaradi, ali će mi to, kao i iskustvo iz Katra, mnogo značiti u daljoj karijeri.

           Slični su bili motivi i da prihvatim ponudu Libana i zaigram za reprezentaciju te zemlje. Uprkos ratu i svim neprilikama kroz koje prolazi, Liban je na mene ostavio odličan utisak, a posebno sam impresioniram Bejrutom, u kome imam i mnogo prijatelja.

           Nikola kaže i da sebe za desetak godina vidi kao uspešnog sportistu, sa kvalitetnom karijerom, a kasnije i kao privatnog preduzetnika. Nažalost, ne su Srbiji.

S.Stojiljković

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *