Priprema zajedničkih koncepata projekata na Međunarodnoj radionici u Skoplju

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga organizovao je dvodnevnu međunarodnu radionicu za identifikaciju i pripremu zajedničkih koncepta projekata za pristup razvojnim sredstvima EU. Radionica je održana 11. i 12. aprila 2019. godine u hotelu Rusija – Skoplje.

Događaj je organizovan u okviru aktivnosti na projektu „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“ koji sufinansira Razvojna agencija Srbije (RAS) u okviru Programa za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou.

Ispred opštine Medveđa, učešće na radionici uzeli su predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i Marko Pejić, ispred lokalne samouprave Medveđa.

Cilj događaja je okupljanje članova mreže gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Srbije i opština severozapadnog regiona i regiona Skoplja iz Severene Makedonije kao i da bi napravili konkretne korake u identifikaciji i pripremi zajedničkih koncepata projekata za pristup razvojnim sredstvima EU.

Učesnici radionice su mogli da prepoznaju zajedničke potrebe, zajedničke probleme a program prekogranične saradnje je šansa za njihovo rešavanje sve u cilju boljeg života građana sa obe starne granice.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *