Ministarka Mihajlović obišla radove na kosini 2 i tunelu Manajle

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas finalne radove na najdužem tunelu u Srbiji, Manajle, na auto-putu na Koridoru 10, kao i kosinu 2 na trasi ovog auto-puta kroz Grdeličku klisuru, i tom prilikom izjavila da je auto-put skoro gotov i da će pre početka leta biti pušten u saobraćaj.

“Srećna sam jer danas sve izgleda mnogo bolje nego pre par meseci kada sam bila ovde. Završavamo radove u tunelu, Grdelička klisura je u potpunosti asfaltirana i očekujem da ovom trasom prvi automobili prođu pre letnje sezone. Bezbednost je na prvom mestu, kada „Koridori Srbije“ odobre, otvorićemo auto-put”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da 2012. ovde nije bilo radova, te da je 2014. godine država pokrenula izgradnju najtežeg gradilišta u Evropi.
“Do leta puštamo u saobraćaj ceo Koridor 10, kao i 102 km na Koridoru 11 od Obrenovca do Preljine i krećemo u izgradnju novih pet auto-puteva. Počinje izgradnja deonice Preljina-Požega, auto-puta ka Bosni i Hercegovini na deonici Sremska Rača-Kuzmin, kao i izgradnja Moravskog koridora. A potom, u 3. i 4. kvartalu, i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i Niš-Pločnik”, izjavila je ona.

Aleksandar Senić iz „Koridora Srbije“ rekao je da se na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru radi na samo još tri tačke – galeriji na kosini 2, kao i opremanju tunela Predejane i Manajle.
“Do kraja aprila završićemo sve kad su građevinski radovi na trasi u pitanju i auto-put će biti spreman za puštanje u saobraćaj”, rekao je Senić.

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, izjavio je da će sve trafo-stanice i rasveta na tunelima, petljama i naplatnim stanicama biti spremni za puštanje onda kada od „Koridora Srbije“ dobiju znak da je auto-put spreman za saobraćaj. “Svi standardi za elektroinstalacije su ispoštovani i završni radovi teku po planu”, rekao je on.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *