Opštinska uprava Vlasotinca saopštila da je dozvola za izgradnju mini hidroelektrane izdata u skladu sa zakonom

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Odeljenje za urbanizam, komunalno-stambene i imovinsko pravne poslove Opštine Vlasotince demantovalo je navode da je bilo kakva gradjevinska dozvola izdata mimo zakonske procedure.

Povodom informacije koja se pojavila u javnosti, o tome da je Odeljenje za urbanizam, komunalno – stambene i imovinsko pravne poslove Opštine Vlasotince izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju MHE “Lanište“ na Rupskoj reci mimo zakonske procedure, odnosno pre održavanja javne rasprave i davanja saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, ovo odeljenje izdaje sledeće saopštenje za javnost:

Odeljenje za urbanizam, komunalno – stambene i imovinsko – pravne poslove Opštine Vlasotince izdalo je dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane „Lanište“, na Rupskoj reci, investitoru Power BNM DOO Kumarevo, s obzirom na to da je investitor priložio svu potrebnu dokumentaciju u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilnikom o sprovođenju objedinjene procedure elektronskim putem.

Naglašavamo da za IZDAVANJE građevinske dozvole nije potrebna saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, već je taj dokument neophodno priložiti uz PRIJAVU RADOVA. Dakle, ukoliko studija ne dobije saglasnost Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, radovi neće moći da budu prijavljeni niti legalno izvođeni.

U skladu sa tim, Odeljenje za urbanizam, komunalno – stambene i imovinsko – pravne poslove Opštine Vlasotince nije prekršilo ni jedan propis u vezi sa izdavanjem pomenute građevinske dozvole.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *