Dani višnje u Radonjici (FOTO)

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U selu Radonjica danas je održana tradicionalna manifestacija “Dani višnje”.

Po peti put Dani višnje su okupili na jednom mestu proizvođače pre svega iz Porečja, ali i drugih delova teritorije grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poručio je poljoprivrednim proizvođačima da je grad Leskovac uz njih i da se lokalna samouprava trudi da svake godine poveća izdvajanja za ovu oblast.

„U Jablaničkom okrugu, pod zasadima višnje nalazi se oko 1 600 hektara zemlje, dok je prosečan prinos od 8 do 10 tona višanja po hektaru. Posedi višanja iz godine u godinu rastu i gajenje ove voćne kulture ovih godina doživljava ekspanziju. Organizovanjem ovakvih okupljanja trudimo se da pokažemo da leskovačka sela, poput Radonjice i okolne, imaju potencijal da budu značajni proizvođači ovog voća. Poštovani poljoprivrednici, zahvaljujući vama koji ste vredni i marljivi, leskovačko selo još uvek živi“ – poručio je Cvetanović obraćajući se prisutnima na manifestaciji.

Predsednik Saveta mesne zajednice „Radonjica“ Goran Ristić zahvalio se na podršci koju lokalna samouprava priža ovom kraju i prisutnima što su se okupili u velikom broju.

U okviru manifestacije organizovano je takmičenje u vađenju koštica na kojem je pobedu odnela Slavica Kocić, osvojivši pumpu za navodnjavanje.

Pumpe je osvojilo još petnaestak stanovnika Radonjice i okolnih mesta čija su imena izvučena iz bubnja.

Nagrada za najlepšu višnju otišla je u ruke Bojana Mitrovića, dok se vlasnik najveće površine pod višnjom Božidar Stamenković odrekao svoje nagrade, trimera, koji je takođe izvučen iz bubnja.

Posetioci manifestacije imali su priliku da uživaju u nastupu Kulturno-umetničkog društva „LEMIND“ i priredbi učenika iz OŠ „Bora Stanković“ iz Bunuškog Čifluka.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *