HAPPY END Oporavlja je jedanaestomesečna devojčica koja je pala sa terase

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Devojčica stara 11 meseci koja je pala sa terase na drugom spratu oporavlja se i očekuje se njen poptuni oporavak.

Ovu informaciju potvrdili su Dnevniku Juga lekari iz Kliničkog centra u Nišu.

Beba se oporavlja, reaguje na nadražaje, komunicira na svoj način sa okolinom i lekari sa odeljenje neurohirgije očekuju njen potpuni oporavak.

Incident u kome je povređena ova jedanaestomesečna devojčica dogodio se u ponedeljak kada se beba puzeći provukla ispod ograde terase na drugom spratu.

Devojčica je nakon pada zbrinuta u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac nakon čega je prebačena u Klinički centar u Nišu.

U pitanju je redovna procedura kada su u pitanju povrede glave kod dece koje su dovele do potresa mozga, preloma kosti lobanje ili drugih vidljivih povreda.

Opšta bolnica Leskovac nema dečijeg neurohirga i po proceduri Ministarstva zdravlja u slučaju ovakvih i sličnih povreda deca se vozilima Opšte bolnice, odnosno Hitne pomoći prevoze do Kliničkog centra u Nišu.

Po službenoj dužnosti, lekari Urgentnog centra Opšte bolnice Leskovac u obavezi su da o takvoj povredi obaveste Policijsku upravu Leskovac koja pokreće istražni postupak kako bi se utvrdila eventualna odgovornost roditelja.

Fotografija: Ilustracija

Check Also

Leskovac bogatiji za pet dečaka u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je pet beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *