Koncertom Aleksandra Madžara sinoć počeo deveti LEDAMUS

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Koncertom poznatog pijaniste Aleksandra Madžara, u Svečanoj sali grada, sinoć je otvoren deveti po redu LEDAMUS.

Manifestacija „Leskovački dani muzike – LEDAMUS“ prvi put je održana 2009. godine a nastala je kao izraz želje da Leskovac dobije Festival na kome će publika moći da, kroz izvođenja prepoznatljivih kompozicija vrhunskih majstora ozbiljne muzike, upozna poznate umetnike iz zemlje i inostranstva. Pre zvaničnog otvaranja izložbe, prisutnima se obratila Biljana Miljković – direktorka muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, koja je napomenula da je LEDAMUS reprezentativni muzički događaj koji će naredne godine obeležiti desetogodišnjicu postojanja u novom moderno opremljenom prostoru namenjenom za ovakve i slične muzičke manifestacije.

LEDAMUS je otvorila pomoćnica gradonačelnika Leskovca – Ana Jovanović „Grad Leskovac, kao pokrovitelj LEDAMUSA i nadalje će pomagati ovom itekako značajnom festivalu muzike na našim prostorima. Postao je pravi brend i zato ćemo se potruditi da on svake godine bude sve bolji i kvalitetniji“.

Profesor na Kraljevskom flamanskom konzervatorijumu u Briselu i dobitnik velikog broja značajnih priznanja u zemlji i inostranstvu – Aleksandar Madžar rado se odazvao pozivu da po prvi put učestvuje na LEDAMUSU: „Leskovac je poznat kao gostoprimljiv grad i muzičari koji su bili učesnici preneli su mi izvanredne utiske. A o značaju festivala ne treba mnogo trošiti reči, jer se trebaju približiti svakodnevnoj potrebi ljubiteljima muzike, ne samo u velikim centrima, već i drugim gradovima i zemljama. Da smo u nekom idealnom svetu, mislim da bi koncerata bilo svaki dan, a nadam se da će LEDAMUS postojati ne samo 9 godina već deset puta više“.

Narednih dana ljubitelji ozbiljne muzike mogu da užvaju u nastupima poznatih izvođača, a o programu LEDAMUSA, „Dnevnik juga“, redovno će informisati o satnici programa.

Organizator Festivala je Muzička škola „Stanislav Binički“ u Leskovcu, pokrovitelj Grad Leskovac a sponzori kompanija „Zdravlje Actavis“ i „Nevena“. Pokrovitelj Devetog LEDAMUSA je grad Leskovac.

 „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *