Još 340 auto sedišta za leskovačke mališane

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Auto-sedišta, ukupno 340 za svu decu čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć u maju, junu, julu i avgustu tekuće godine, podeljena su danas u sali Narodnog pozorišta.

“Grad Leskovac je godinama unazad svim roditeljima pouzdan oslonac i partner. U prilog tome govore brojne mere populacione politike, od kojih je jedna i dodela auto-sedišta za svu novorođenčad sa teritorije našeg grada, razlog zbog kog smo svi danas ovde. Dosad je uručeno skoro 950 auto-sedišta, a danas ćemo podeliti još 340 za mališane čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć u maju, junu, julu i avgustu tekuće godine. Za ove namene grad Leskovac je opredelio sumu u iznosu od 12 miliona dinara. Pored toga što, s jedne strane raterećujemo porodični budžet, utičemo i na podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju – kazala je Marija Rajković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

Prisutnim roditeljima obratila se i majka troje dece Milica Stojanović:

„Život nas često nagradi na lep ili manje lep način. Mene je ovog puta dočekao raširenih ruku. Pre samo nekoliko meseci dobila sam sina Gavrila. Osim ljubavi, pažnje i požrtvovanja koje roditelj treba da pruži svom čedu, ruku pod ruku idu i finansijski izdaci. Lepo je znati da grad Leskovac doživljava sve majke podjednako bitnim. Nema lepšeg povoda za okupljanje od ovog, a to su naša deca, pa se zato zahvaljujem u ime svih roditelja i u svoje ime na Vašoj podršci i pomoći koja nikada ne izostaje.“

Inače, svi roditelji koji se se prijavili a koji danas nisu ili u mogućnosti da preuzmu danas moći će to da učine u zgradi opštine, u ulici Pana Đukića br. 9, na portirnici.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *