Zoran Ilić i Rasim Ljajić putuju u Istanbul na završne razgovore sa turskim investitorom

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić putuju u utorak u Istanbul gde ih očekuju završni razgovori sa turskim investitorom koji je zainteresovan za otvaranje fabrike u Lebanu.

Ovo je danas u razgovoru sa novinarima u Vizitorskom centru Teodora na arheološkom lokaltetu Caričin Grad rekao predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.

– Mi ćemo sa ministrom u utorak biti u poseti u Turskoj gde ćemo sa investitorom definisati njegove namere i predloge. Nakon toga ćemo sa Vladom Srbije nastaviti i pripremiti objekat Eksporteksa. To je značajan korak za onog ko zna kako se fabrike otvaraju i kako teče taj proces. Već je odabran potencijalni investitor, to je turska kompanija “Omro” i sa njim se već ozbiljno razgovara. Naše je da obezbedimo novac za rekonstrukciju objekta u kojem će investitor pokrenuti proizvodnju i ovo je veoma značajna vest za nas. Verujem da ćemo uz pomoć Vlade Srbije u 2017. godini otvoriti taj pogon u Lebanu i to je ono na šta ćemo usmeriti svi svoju energiju- Firma koja bi trebalo da dođe u Lebane bavi se proizvodnjom prediva, dakle nešto što je radio i Eksporteks. To bi bila njihova prva fabrka u Srbiji, a broj radnika je od 350 do 500. Rel je o kompaniji čiji je vlasnik Besir Menkara i reč je o jednoj od najozbiljnijih kompanija u toj branši i verujem da će otvaranje tog pogona biti neka vrsta novog početka za Lebane je rmožemo da ulažemo u infrastrukturu, objekte ali ako nemamo ljude nemamo ništa. Otvaranjem novih fabrika, otvaranjem novih radnih mesta obezbedićemo da mladi ljudi ostanu u Lebanu – rekao je na konferenciji za medije predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.

Srđan Stamenković

Check Also

Iz gradskog budžeta isplaćeno 139,7 miliona dinara za plate zaposlenih

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 139.676.442,09 dinara za zarade zaposlenima u Gradskoj upravi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *