Završena podela ugovora o subvencijama u poljoprivredi

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Nakon proizvođača u Grdelici, Pečenjevcu, Vučju i Manojlovcu, ugovore o subvencijama za ulaganje u poljoprivredno gazdinstvo, danas je dobilo 476 poljorivrednika iz Leskovca i okoline.

Poljoprivreda je strateški važna za grad Leskovac, jer predstavlja razvojnu šansu čitavog regiona. Zato se podrška poljoprivrednicima meri milionima iz gradskog budžeta i svake godine je sve vrednija. U tekućoj je za te namene opredeljeno 46 miliona, a naredne će biti ičitavih 50, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, pozdravljajući 476 povrtara, voćara, pčelara, stočara i ratara sa teritorije grada,kojima su ugovori uručeni danas. Vredni su ukupno 21,7 miliona.

On je podsetio na nedavno potpisivanje Memoranduma o izgradnji objekta za skladištenje i preradu povrća, između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, opština Vlasotince i Lebane i Društva povrtara iz Svirca, koje bi trebalo da spreči buduće probleme sa otkupom povrća, cenom i plasmanom.

U ime poljjoprivrednika se obratila Sanja Jovanović iz Bogojevca, koja se bavi plasteničkom proizvodnjom, se, u ime svih poljoprivrednika zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *