Gradonačelnik Leskovca sa direktorima zdravstvenih ustanova obišao punkt za vakcinaciju u Hali Partizan

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas centralni punkt za vakcinaciju protiv Korona virusa u sportskoj hali Partizan u centru Leskovca.

Sa gradonačelnikom su bili i direktori Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević, direktor Doma zdravlja dr Slaviša Božić i v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje dr Ivan Sokolović.

Cvetanović je apelovano na građane da se vakcinišu i naglasio da su u Leskovcu dostupne i besplatne sve 4 vakcine kojih ima u Srbiji.

-Na nivou Srbije brojke su počele da opadaju, pa se nadamo da će se taj trend opadanja polako da pređe i kod nas. Neophodno je da se imunizacija pojača jer nas samo vakcine mogu na adekvatan način zaštiti od virusa i obezbediti lakšu kliničku sliku ukoliko su osobe koje su obolele već vakcinisane. Nažalost, procenat vakcinisanih na teritoriji našeg grada, ponavljam, nije na zadovoljavajućem nivou. Prvu dozu je primilo 52.593 lica – 47,77%, drugu 50.229, odnosno 45,63% i treću 15.393 ili 13,98%. Ove brojke su nedovoljne da bismo smatrali da smo kao zajednica zaštićeni, zato je važno da sugrađani shvate ozbiljnost situacije i odazovu se vakcinaciji koja je potpuno besplatna – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije – Iako čak ni danas ne možemo reći da znamo sve o Kovidu 19, bolesti koja je odgovorna za gubitak mnogo ljudi, ipak smo u boljoj situaciji nego na početku pandemije, jer danas na raspolaganju imamo vakcine, dostignuće nauke koje je čovečanstvo spasilo mnogih pošasti u godinama koje su iza nas. Početkom prošle nedelje krenulo se uvođenjem Kovid propusnica koje se odnose na boravak u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa i mogu vam reći da je dalo rezultate u smislu da nema većih okupljanja posle 22 časa, da inspektori i komunalni milicajci uglavnom zatiču prazne objeke, da ih napuštaju i vakcinisani, solidarišući se sa nevakcinisanima. S obzirom na ovakvu situaciju, na odgovorno i solidarno ponašanje naših sugrađana, ja se nadam da će se rezultati u našem gradu popraviti. Verujem da ćemo uskoro ovo teško vreme ostaviti iza nas, sada je vreme da zaštitimo svaki život što ćemo i uraditi samo jednim načinom – primanjem vakcine. Veoma sam ponosan na funkcionisanje čitavog sistema i organizaciju procesa imunizacije, na zdravstvene radnike koji konstantno učestvuju u ovom procesu, kao i na građane koji pokazuju visok nivo svesti o važnosti vakcinacije.

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić izneo je podatak da je proteklog vikenda izvršeno 128 nadzora na teritoriji Jablaničkog okruga, od toga 125 nadzora bilo je u Leskovcu.

-Napisan je samo jedan prekršajni nalog preduzeću koji obavlja javni prevoz, koje u toku nadzora nije imalo kovid redara u autobusu. U izveštajima koje dobijamo, u 90 posto slučajeva ugostiteljski objekti u zatvorenom delu su zatvoreni u 22 časa, dok u preostalih 10%, nema osoba u zatvorenom delu – kaoa je Miloš Ćirić.

Odgovarajući na pitanja novinara dr Nebojša Dimitrijević direktor Opšte bolnice Leskovac je rekao da ova ustanova ponovo vrši prijem hospitalizovanih pacijenata i da se u kovid bolnicu u Kruševcu šalju samo oni sa težom kliničkom slikom čije stanje zahteva smeštaj u intenzivnoj nezi. Dimitrijević je dodao da je smanjen broj pregleda, kako prvih, tako i kontrolnih i da bolnička ambulanta beleži manje od 100 pregleda.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *