Leskovac na meti domaćih i stranih investitora

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Za sredu popodne, zakazan je sastanak gradonačelnika Gorana Cvetanovića sa novim investitorom. U pitanju je kineska kompanija ”Mint”, jednog od najvećih svetskih dobavljača auto-delova

Od jutros je prvi čovek grada već razgovarao sa potencijalnim investitorima iz Slovenije, zainteresovanim za izgradnju pogona za proizvodnju baterija za auto industriju, a prošle nedelje, nameru za ulaganje u Leskovac, pokazalo je i preduzeće iz Novog Sada, koje se bavi proizvodnjom drvne sečke, a iz našeg grada bi se ovim proizvodom, snabdevao čitav jug i jugoistok Srbije.

– Proteklih par dana, razgovarao sam i sa Smiljkom Kostićem, bivšim gradonačelnikom Niša, odnosno bivšim direktorom ”Simpa”, i obojica, danas uspešnih privrednika, žele da investiraju ovde. Danas imam sastanak sa predstavnicima kineske Kompanije ”Mint”. Njima je potreban prostor od 150 hektara i mislim da već imamo predlog. To je zemljište kod ”Mesokombinata”. Oko 90% zemljišta je u svojini grada, tako da će postupak rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, čini mi se, ići mnogo lakše. Danas je prvi sastanak i znam da su Kinezi vrlo obazrivi, pa ćemo videti rekao je Cvetanović.

Kompanija ”Mint” spada među 100 najvećih svetskih dobavljača za auto-industriju, prva je kineska firma koja je osvojila BMV-ovu nagradu za dobavljače u oblasti inovacija i već pravi fabrike u Šapcu i Loznici.

Ako napred navedenim potencijalnim investitorima dodamo imena onih koji su proširenje proizvodnje i gradnju pogona u Leskovcu već započeli ili se spremaju (IGM ”Mladost”, ”Statovac”, ”Erenli”, ”Autos-top”), više je nego evidentno da je naš grad prepoznat kao zajednica sa povoljnim poslovnim okruženjem, zaključio je Cvetanović.

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *