Početna / DRUŠTVO / Yura će postupiti po preporukama Gradskog štaba i ZZJZ, sutra ne pokreće proizvodnju

Yura će postupiti po preporukama Gradskog štaba i ZZJZ, sutra ne pokreće proizvodnju

Južnokorejska kompanija Jura koja u Leskovcu zapošljava oko 2800 radnika sutra neće pokrenuti svoje pogone koji nisu radili prošle nedelje.

Nakon odgovora Vlade Republike Srbije na upućene dopise iz Kabineta gradonačelnika Leskovca i razgovora rukovodstva kompanije sa gradonačelnikom i komandantom Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci. med. Goranom Cvetanovićem odlučeno je da ovaj investitor sutra ne pokrene svoju proizvodnju sa svih 2800 radnika. U Juri će rad nastaviti oko 200 radnika u trećem pogonu, takozvanoj čistoj sobi, dok Jura 1 i Jura 2 proizvodnju obustavljaju do daljeg.

Podsetimo, nakon navoda da će leskovačka Jura vratiti svojih 2800 radnika na posao, reagovao je Zavod za javno zdravlje, Gradski štab za vanredne situacije, Kabinet i sam gradonačelnik Cvetanović i zbog aktuelne epidemiološke situacije ovoj kompaniji je upućena preporuka da uvede minimalni proces rada, što je rukovodstvo Jure prihvatilo. Nadležne institucije će kontrolisati da li se preporuka u potpunosti poštuje.

Pogledaj takodje

Od korone u Srbiji obolelo još 5.067 osoba

U poslednjih 24 časa u Srbiji, testirani su uzorci 15.061 osobe, od kojih je 5.067 nalaza pozitivno na koronavirus. …

3 Komentari

  1. Treca Yura nastavlja sa proizvodnjom, a upravo tamo je radila prvozarazena u fabrici. Zar Nije upravo Taj pogon trebalo zatvoriti

    • Da i ja se upravo to pitam ???!!! Strasno !I kad zatvaraju neka zatvore sve. Sta tu filozofiraju Yura 2,Yura 3. Kao ovi ljudi iz tog treceg pogona nemaju kuci porodice ,ma oni nisu bitni jel da ?

  2. Molim da neko reaguje yura i dalje zaposljava nove radnike i ako radi smanjenim kapacitetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *