Početna / DRUŠTVO / Gradski štab za vanredne situacije o epidemiološkoj situaciji, uslugama pomoć u kući i personalni asistent i pravima razvedenih roditelja za vreme policijskog časa

Gradski štab za vanredne situacije o epidemiološkoj situaciji, uslugama pomoć u kući i personalni asistent i pravima razvedenih roditelja za vreme policijskog časa

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas 25. sednicu na kojoj je razmotreba epidemiloška situacija na teritoriji Leskovca i Jablaničkog i donete odluke iz delokrga nadležnosti Štaba.

U okviru prve tačke dnevnog reda dr Aleksandra Nikolić, specijalista epidemiologije i direktorka Zavoda za javno zdravlje, je podnela izveštaj o epidemiološkoj situaciji rekavši da se broj obolelih na teritoriji Jablaničkog okruga povećao na 32, od čega je 29 sa područja grada Leskovca, dvoje iz Vlasotinca, a 1 iz Bojnika. Distrubucija obolelih prema polu je 72 procenata muškog i 28 procenata ženskog pola, prosečna starost je 53 godine. Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva do sada je hospitalizovano 26-oro, zdravstvenih radnika je 10.

581 osoba iz Jablaničkog okruga je zbog neposrednog kontakta sa inficiranima stavljena u samoizolaciju i pod zdravstvenim je nadzorom, od tog broja 558 su stanovnici Leskovca. Što se tiče onih koji su prešli granicu Srbije pa im je naložena obavezna samoizolacija, u Jablaničkom okrugu ih je 985 (809 sa teritorije grada Leskovca). S obzirom na to da je prošle nedelje osam radnika južnokorejske kompanije Jura dalo uzorak zbog sumnje na prisusto virusa korona Zavod za javno zdravlje je u okviru druge tačke dao preporuku za hitan prekid rada ili obavljanje minimuma procesa rada u pogonima ove kompanije, koju je Štab za vanredne situacije usvojio.

U okviru ostalih tačaka dnevnog reda je bilo reči o zahtevima lica koja koriste uslugu pomoći u kući ili uslugu socijalne zaštite personalni asistent, te je doneta odluka da se preko Odeljenja za društveni i lokalni razvoj, Centra za socijalni rad i relevantnih udruženja građana pribave i dostave podaci o licima koja pružaju te usluge.

Ujedno je Centru za socijalni rad naloženo da pribavi podatke o roditeljima kojima je pravosnažnom sudskom presudom regulisano viđanje sa detetom u terminima u vreme trajanja policijskog časa.

Pogledaj takodje

U Srbiji pozitivno više od 7.000 hiljada ljudi, crni rekord i danas zabeležen

U poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja testirani su uzorci 18.592 osobe od kojih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *