петак , децембар 14 2018
Početna / KULTURA / U Leskovačkom kulturnom centru promocija pesama Radosava Doderovića

U Leskovačkom kulturnom centru promocija pesama Radosava Doderovića

U Leskovačkom kulturnom centru će se u petak, 9. marta 2018. god. od 19 održati promocija knjige pesama Radosava Doderovića I NA NEBI I NA ZEMLjI. Knjiga epskih i lirskih pesama podeljena je u nekoliko poglavlja, prvi deo sadrži pesme posvećene Nemanjićima i osamstogodišnjici krunisanja Stafana Prvovenčanog, a drugi deo sadrži lirske pesma inspirisane zavičajem, narodnim blagom i detinjstvom.

Na promociji će knjizi  govoriti doktor Miroljub Petrović i Bratislav Anđelković.

Miroljub Petrović je rođen 22. 2.1965. u Odžacima. Završio je geologiju, smer paleontologija, na Univerzitetu u Beogradu i medicinu na International Institute for Original Medicine u Americi. Doktorirao je filozofiju na Univerzitetu Aleksandar Joan Kuza u Jašiju, Rumunija, na temu povezivanja nauke i religije. Osnivač je i direktor Centra za prirodnjačke studije u Beogradu i Americi, i Instituta za prirodnu medicinu. Jedan je od osnivača i Centra za antropološke studije u Beogradu koji se bavi problemom sekti. Potpredsednik je Srpskog svetosavskog pokreta i Škole gusala Sandić iz Beograda.

Bratislav Anđelković je rođen 6. marta 1953. godine u Lebanu. Od 1960. godine živi u Vučju. Srednju likovnu školu završio je u Peći, 1971. godine. Posle završene srednje škole aktivno se uključuje u likovni život. Poznat je likovnoj javnosti kod nas i u inostranstvu. Opred slikarstva, bavi se i poezijom.

Pogledaj takodje

Leskovačka Roštiljijada jedna od najboljih manifestacija u Srbiji

Turistička organizacija Srbije je u utorak, 11.12.2018. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, organizovala svečanu  dodelu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *