Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovački savez sportova organizovao „Promociju sporta – sport za sve“

Leskovački savez sportova organizovao „Promociju sporta – sport za sve“

U Osnovnoj školi Petar Tasić u Leskovcu organizovana je akcija „Promocija sporta – sport za sve“.

Na poziv organizatora, Leskovačkog saveza sportova mačevanje, džudo i gimnastiku predstavili su mladi članovi Mačevalačkog kluba Dubočca, Gimnastičkog kluba Kolut i Džudo klubova Partizan i Dubočica, kao i učenici i profesori iz leskovačke Gimnazije i Ekonomske škole i osnovnih škola Vuk Karadžić, Vasa Pelagić i Petar Tasič.

-Podržavamo svaku organizaciju ovog tipa, da sport ne sme da bude privilegija bogatih i treba da bude dostupan svima. Put do formiranja prave ličnosti, posebno dečije, je vezan za sportske aktivnosti. Grad Leskovac se trudi da svake godine izdvaja sve više za sport, 2012. godine je bilo izdvajano 26 miliona dinara za sport, sada smo stigli do cifre od 55 miliona dinara. Nova je dobilo je 107 klubova i organizacija, između ostalog i Leskovački savez sportova koji danas vrši ovu promociju. Uvek nam je cilj das se nađemo tu svi zajedno i da deci prikažemo nove mogućnosti i nove perspektive za razvoj sporta – rekla je članoca Gradskog veća zadužena za sport Brankica Stamenković.

Čelnici Leskovacčkog saveza sporta predsednik Dejan Dimitrijević, potpredsednik Goran Filipović i generalni sekretar Marina Arsić uručili su po 10 majica predstavnicima klubova i škola koje su učestvovale u ovoj akciji.

-Sve ove aktivnosti se sprovode u okviru relaizacije projekta “Sport za sve”  i ovu promociju Leskovački savez sporta realizuje već tri godine. Cilj nam je da uključimo svu decu školskog, predškolskog i srednjoškolskog uzrasta da treniraju, da se bave sportskim aktivnostima i moram da kažem  da se u nekoliko zadnjih godina uključilo preko hiljadu dece  u aktivnosti sportskih klubova. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da smo pioniri u gradu, kada je u pitanju Osnovna škola „Petar Tasić“. Ona je centar promocije sporta i upravo sada Ministarstvo prosvete potencira da se sport uvede u škole  i mi to radimo već  3 godine i želimo da sve škole dozvole učenicima da besplatno treniraju. U OŠ „Petar Tasić“ svi učenici besplatno treniraju sportove onih klubova koji koriste našu salu za fizičko. Mi projekatom promocije sporta želimo da  povežemo sve  osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanovu sa našim sportskim klubovima i sportskim stručnjacima. Inače moram da kažem da smo novembra  vodili  decu iz više sportskih klubova i svih škola sa teritorije grada na sajmu sporta u Beogradu gde su deca mogla da se upoznaju sa svim vrhunskim sportistima i da vide sve sportove koji postoje u našoj zemlji – kazao je potpredsednik Leskovačkog saveza sportova i direktor Osnovne škole Petar Tasić Goran Filipović.

Iz Leskovačkog saveza sportova najavljeno je organizovanje novih akcija čiji će cilj biti popularizacija sporta, pre svega u osnovnim i srednjim školama na čitavoj teritoriji Grada Leskovca.

Tok promocije možete pogledati na video linku na našoj Facebook stranici Dnevnik Juga.

Pogledaj takodje

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Policajci Nenad Stanković i Marko Stojičić sprečili Leskovčanku (39) da sa detetom skoči sa zgrade

Dvojica leskovačkih policajaca, Nenad Stanković i Marko Stojičić postali su heroji dana u Leskovcu i …

Jedan komentar

  1. Svaka cast, ovo je potrebno Leskovcu i svakom gradu u mnogo vecem obimu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *