Slobodan Milošević, lider Nove Srbije u Leskovcu, o rezultatima i tajni uspeha

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Nova Srbija u Leskovcu zadovoljna je postignutim rezultatima lokalnih i parlamentarnih izbora, održanih 24. aprila, rekao je, u izjavi za Dnevnik Juga, predsednik Gradskog odbora te stranke, Slobodan Milošević.

 

– Građani, kako Srbije, tako i Leskovca, najveće poverenje ukazali su Srpskoj naprednoj stranci, i u tome je i njena odgovornost u narednom periodu vladanja najveća. Mi smo, ponovo izlazeći samostalno na lokalne izbore sa 75 odborničkih kandidata, ostvarili mnogo bolji rezultat nego 2012. godine, jer ćemo imati 6 odbornika u budućem lokalnom parlamentu, odnosno duplo više nego u prošlom sazivu, kaže Milošević. Ipak, smatramo da je objektivna snaga Nove Srbije u Leskovcu veća, zasigurno još za 2 odbornička mesta. Na to da broj glasova bude manji uticala je razlika u brojevima za parlamentarne i lokalne izbore, kao i približno ista boja glasačkih listića. Na republičkom nivou, na izbore smo izašli u koaliciji sa SNS-om, i naše birače usmeravali smo ka broju 1, dok se, na lokalu, lista „Nova Srbija – Velimir Ilić“ nalazila pod brojem 5. To je unelo zabunu kod nekih birača, dodaje Milošević, dodajući da je, prema informacijama sa terena, i veliki broj članova staračkih domaćinstava imao problem sa razlikovanjem boje glasačkih listića, te su glasovi, dragoceni za Novu Srbiju, odlazili drugima.

Na pitanje zbog čega su se odlučili da na lokalne izbore izađu samostalno, predsednik GrO Nove Srbije je rekao da je to jedini i najbolji način da se vidi snaga te političke opcije i potvrde pojedinci.

– S druge strane, imamo biračko telo koje ima poverenje u Novu Srbiju i naše članove, i imamo obavezu i potrebu da u lokalnoj skupštini prezentujemo njihove interese, probleme i potrebe i da pokušamo da ih rešimo, rekao je Milošević.

Upitan gde je Nova Srbija ostvarila najbolje rezultate i da li je bilo iznenađenja, Milošević je odgovorio da su njihova očekivanja gotovo svuda potvrđena.

– Za nas nije bilo iznenađenja, jer je naš metod rada – neposredan kontakt sa ljudima. Možda je to bilo za druge, jer se mi najmanje pojavljujemo u medijima i ne koristimo medijsku pažnju birača. Nama je važna komunikacija sa ljudima na terenu i taj neposredni kontakt ”ruka u ruci – oči u oči” koji imamo sa biračima, i zato nismo iznenađeni. Najveću podršku dobili smo upravo tamo gde smo i očekivali, kaže Milošević, navodeći kao primer izborne jedinice u Velikoj Grabovnici, Rajnom polju, Miroševcu, Bunuškom Čifluku, Slavujevcu…

Dobre rezultate postigli smo i u drugim mestima, što ćemo znati kada se materijal detaljnije analizira, dodaje Milošević.

Na pitanje da li će biti koalicije sa SNS-om, kako je pre izbora najavljivano, Milošević je odgovorio da očekuje da dobra saradnja sa najvećim koalicionim partnerom bude nastavljena i da očekuje poziv SNS-a za početak pregovora o budućoj lokalnoj vladi.

A. Jovanović

Check Also

Cvetanović: Više ne mogu da slušam neistine, saopštenja koja svi objavljuju a koja nemaju osnova – Počećemo da formiramo knjigu laži

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, dao je odlučan odgovor na prozive …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *