hotel bell

Radovi na izgradnji ulice “Radoša Cerovića” pored novog stadiona “Dubočica”

U Leskovcu su u toku radovi na izgradnji potpuno nove saobraćajnice koja u dužini od više od 560 metara prolazi pored novog gradskog stadiona “Dubočica” u Leskovcu.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas radove na izgradnji ove ulice i najavio da će nova ulica koja prolazi pored stadiona Dubočica dobiti ime po junaku sa Košara, Radošu Ceroviću.

– Razgovarali smo sa članovima njegove porodice i došli do zajedničkog zaključka da ova ulica ponese njegovo ime. Nadležno odeljenje Gradske uprave, odnosno Odeljenje za stambeno komunalne poslove će tražiti saglasnost od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nakon čega nas očekuje usvajanje Odluke od strane Skupštine grada i na kraju se ta Odluka upućuje Katastru kako bi se ulica zavela pod tim nazivom – rekao je gradonačelnik Cvetanović prilikom današnjeg obilaska radova.

Radovi vredni preko 95 miliona dinara finansiraju se iz budžeta grada Leskovca, a projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja uličnog osvetljenja.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je na konferenciji za medije istakao da Leskovac iz dana u dan raste i dobija novo lice, a projekat koji je tome umnogome doprineo je izgradnja novog gradskog stadiona, u vrednosti od 2,5 milijarde dinara.

– Mnogo puta smo govorili o ovom projektu, zato što njegov značaj to i zaslužuje. Već sada je simbol Leskovca, podstiče dalji razvoj i napredak našeg grada, slobodno možemo reći da imamo jedan od najlepših stadiona u zemlji i neizmerno smo zahvalni predsedniku RS gospodinu Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na ovoj investiciji – naglasio je Cvetanović.

Kada je reč o samim radovima vrednost prvi čovek Leskovca je naveo pojedinačnu cenu svakog segmenata posla koji se obavlja: sama saobraćajnica 52 miliona 925 hiljada, vodovodna mreža 6 miliona i 439 hiljada, kanalizaciona mreža 10 miliona 436 hiljada, elektroradovi 25 miliona i saobraćajna signalizacija milion i 112 hiljada dinara, što je ukupno preko 95 miliona dinara.

– U komunikaciji sa nadležnima dobili smo informaciju da će stadion dobiti UEFA četvrtu grupu koja omogućava međunarodne i utakmice najvišeg standarda, zato smo uložili resurse u uređenje propratnih elemenata. Planiramo da u toku tekuće godine završimo pijacu koja je već završena 50%, a za ostali deo se završava projektna dokumentacija. Pored toga planiramo i uređenje prostora oko stare autobuske stanice – dodao je Cvetanović.

Odgovarajući na pitanje novinara o terminu otvaranja stadiona Cvetanović je podsetio da je ranije bilo reči o otvaranju stadiona 21. maja i najavio dolazak predstavnika Vlade Srbije i kabineta predsednika nakon kojeg će se znati tačan termin otvaranja, ali i detalji funkcionisanja samog objekta.

O detaljima radovima govorio je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Leskovac.

– Izgradnjom ove saobraćajnice povezaće se dve saobraćajnice – jedna je ulica Kralja Petra Prvog i ulica Voje Nikolajevića, pritom će se omogućiti i prilaz stadionu sa južne strane i doći će do povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, odnosno do rasterećenja saobraćaja, jer ćemo u ovom delu imati još jednu ulicu gde ćemo omogućiti bolji protok saobraćaja. Veliki je profil ove saobraćajnice, 17 metara je širina,“ – i dodao da će saobraćajnica pored kolovoza, sadržati i trotoarske površine i sa jedne i sa druge strane, kao i parking mesta i zelene površine, ali biće mnogo radova i na zaštiti energetskih kablova.

Check Also

Devetogodišnji Antanasije Stamenković 3. na pionirskom prvenstvu Srbije u mačevanju

Mačevalački klub Dubočica iz Leskovca nastavio je sada već tradiciju osvajanja medalja na državnom prvenstvu …

Оставите одговор