hotel bell

Cvetanović: Planiramo Aleksandra Pejčića, doktora nauka u oblasti sporta i nekadašnjeg igrača Dubočice, za direktora stadiona

Pitanje funkcionisanja novoizgrađenog stadiona Dubočica i njegovog održavanja još uvek nije definisano do kraja.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović najavio je na današnoj konferenciji za medije da bi više detalja moglo da bude poznato posle utorka kada u Leskovac dolaze ministar za javna ulaganja Marko Blagojevića i šef Babineta predsednik Srbije Iviica Kojić. Oni će obići novi stadion a biće održan i sastanak na kome će biti reči o otvaranju, ali i daljem radu i funkcionisanju novoizgrađenog objekta.

Za sada je termin koji egzistira za otvaranje stadiona jeste 21. maj. Posle toga će biti otvoreni i stadioni u Loznici i Zaječaru, iako su radovi počeli pre radova u Leskovcu. I prošlo put sam zamolio predsednika Srbije i sada ću na tome insistirati da se formira javno preduzeće na nivou čitave Srbije, jer su tu već 3 stadiona, biće tu i drugih stadiona a održavanje je dosta skupo. Moj predlog je da to bude na nivou države. U ovom trenutku planiramo Aleksandra Pejčića za direktora. Pejčić je doktor nauka i oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, bio je i fudbaleri, odnosno golman Dubočice. To je ono što mi planiramo, a ponekad je put od plana do realizacije dug. Uvek dozvoljam mogućnosti da to bude nešto drugačije. Ali što se tiče samog Leskovca, onaj koji će biti zadužen za stadion jeste gospodin Aleksandar Pejčić – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u odgovoru na pitanje novinara.

O funkcionisanju stadiona govorio je i Aleksandar Pejčić, gradski većnik zadužen za sport, koji je i pre nekoliko meseci pomenut kao kandidat za direktora stadiona Dubočica.

Pejčić je istakao da je delegacija grada Leskovca posetila stadion TSC u Bačkoj Topoli sa namerom da se upozna sa načinom funkcionisanja jednog od najmodernijih stadiona u Srbiji, koji je komercijalan i samoodrživ, kako bi se primeri dobre prakse implementirali i na leskovačkom stadionu.

Pejčić je naglasio da je TSC superligaš, i da je to drugačija situacija u odnosu na Leskovac, i dodao da treba pronaći načine za efikasno funkcionisanje stadiona u uverenju da će i Dubočica uskoro igrati u Super ligi. Nekadašnji golman Dubočice, danas Gradski većnik, je saopštio podatak da su VIP lože na stadionu TSC unapred rasprodate, da postoji lista čekanja za period od naredne dve godine, a da je godišnji zakup tih loža od 25 do 40 hiljada evra na godišnjem nivou.

– Stadion Dubočice obišla je i komisija Fudbalskog saveza Srbije koja je zadužena za kontrolu ispunjenosti uslova za određena takmičenja. Dobili smo određene sugestije koje smo korigovali i realizovali, očekujemo ponovo njihov dolazak i konačnu potvrdu da stadion Dubočica dobija ispunjava UEFA 4 standarde, odnosno najviše standarde za odigravanje svih međunarodnih fudbalskih utakmica pod okriljef FIFA i UEFA – istakao je Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća Leskovca.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор