Početna / DOGAĐAJI / Podeljene nagrade pobednicima literarnog konkursa ’’Sloboda kao izvor sreće’’

Podeljene nagrade pobednicima literarnog konkursa ’’Sloboda kao izvor sreće’’

U okviru obeležavanja Dana Evrope, od 9. do 17. maja, Leskovačka biblioteka, kao deo Euteke, podelila je nagrade pobednicima literarnog konkursa na temu’’Sloboda kao izvor sreće’’.

Literarni konkurs je deo zajedničkih aktivnosti biblioteke i Eu kutka, u kampanji ‘’Evropska unija za tebe’’, kojom se obeležavaju Dani Evrope. Učesnici na konkursu, bili su osnovci iz svih leskovačkih škola, a odziv je bio izuzetan:

„Rešili smo da ovaj konkurs nosi simboličan nazin ‘’Sloboda kao izvor sreće’’, a vi ste se, kako smo i očekivali, masovno odazvali pozivu na druženje. Nagrade nisu velike, ali su vredne: članske karte sa jedngodišnjom članarinom, odnosno, za one koji ih već imaju, produženje članstva za još godinu dana, rekla je direktorka, Vesna Ilić.

Stručni žiri, u sastavu: Ana Stanković, profesor srpskog jezika I književnosti, Vesna Filipović, školski bibliotekar i Tatjana Stojković, profesor razredne nastave, je od 130 pristiglih radova, nagradio autore 12 najboljih, a zahvalnice su pripale i školama u kojima je odziv bio najveći.

S.Ć.

Pogledaj takodje

U Medveđi danas potpisani ugovori sa sportskim udruženjima

U kabinetu predsednika opštine Medveđa danas su potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *