Početna / DRUŠTVO / SARADNJA RUKOMETNOG SAVEZA I GRADA: Uskoro rukometna reprezentacija Srbije gostuje u Leskovcu

SARADNJA RUKOMETNOG SAVEZA I GRADA: Uskoro rukometna reprezentacija Srbije gostuje u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je prijem za predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.Đurković je sa saradnicima posetio Leskovac kako bi se upoznao sa stanjem u kome se nalazi rukomet u ovom delu Srbije.

„Naša težnja i cilj je da Leskovac ucrtamo na sportsku mapu Srbije i čitavog regiona. Zahvaljujući uspesima naših sportista koji na sportskim borilištima ostvaruju značajne rezultate, grad je na dobrom putu. Ceneći njihov trud i rad i uvažavajući sveobuhvatni značaj sporta Leskovac im pruža podršku ulažući u infrastrukturu, sportske ustanove i klubove. Danas imamo čast da u Leskovcu boravi Božidar Đurković sa ciljem unapređenja saradnje između Grada i Rukometnog saveza kao i razvoja rukometnog sporta u Leskovcu. Nekada smo bili čuveni u ovom sportu. Perjanica leskovačkog ali i srpskog rukometa, Dubočica je bila standarni član Prve lige, a mnogi njeni igrači bili su poznati širom Jugoslavije. Danas rukometni klub „Dubočica“ koji smo ove godine podržali sa 9,5 miliona dinara hita ka superligi, i nadamo se da će taj svoj cilj ostvariti,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković zahvalio se gradonačelniku na toploj dobrodošlici i istakao da je ostalo još jedno kolo do kraja šampionata, da Dubočica vodi na tabeli Super B lige i da se nada da će se i oni naći u društvu Crvene zvezde i Partizana i svih drugih klubova koji igraju Super ligu.

„Predmet današnje posete je bio proširenje saradnje između Grada Leskovca i Rukometnog saveza Srbije u organizaciji jedne međunarodne utakmice naše muške reprezentacije u skorijem periodu, boravak kadetske reprezentacije ovde u Leskovcu koja se sprema za Svetsko prvenstvo i naravno situacija oko rukometnog kluba „Dubočica“. Izuzetno sam zadovoljan našom posetom, ovde se uvek osećam kao rado primljen. Leskovac je grad rukometa i ima šansu da se posle 19 godina vrati u društvo onih najboljih klubova. Raduje me što gradonačelnik Cvetanović podržava leskovački sport, pogotovo rukomet.“

Da podsetimo, Opštinski rukometni savez Leskovac je 2016. godine povodom jubileja – 60 godina postojanja i rada uručio plaketu za unapređenje kvaliteta rukometa koju je u ime Grada primio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović.

Predsedni Rukometnog saveza Srbije posetio Leskovac

Publicerat av Dnevnik Juga Onsdag 15 maj 2019

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Leskovački trio predstavlja Severnu Makedoniju na takmičenju u Vranju

U Svečanoj sali grada Leskovca, danas je organizovan prijem za učesnice takmičenja „Srbija u ritmu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *