Početna / DRUŠTVO / SARADNJA RUKOMETNOG SAVEZA I GRADA: Uskoro rukometna reprezentacija Srbije gostuje u Leskovcu

SARADNJA RUKOMETNOG SAVEZA I GRADA: Uskoro rukometna reprezentacija Srbije gostuje u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je prijem za predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.Đurković je sa saradnicima posetio Leskovac kako bi se upoznao sa stanjem u kome se nalazi rukomet u ovom delu Srbije.

„Naša težnja i cilj je da Leskovac ucrtamo na sportsku mapu Srbije i čitavog regiona. Zahvaljujući uspesima naših sportista koji na sportskim borilištima ostvaruju značajne rezultate, grad je na dobrom putu. Ceneći njihov trud i rad i uvažavajući sveobuhvatni značaj sporta Leskovac im pruža podršku ulažući u infrastrukturu, sportske ustanove i klubove. Danas imamo čast da u Leskovcu boravi Božidar Đurković sa ciljem unapređenja saradnje između Grada i Rukometnog saveza kao i razvoja rukometnog sporta u Leskovcu. Nekada smo bili čuveni u ovom sportu. Perjanica leskovačkog ali i srpskog rukometa, Dubočica je bila standarni član Prve lige, a mnogi njeni igrači bili su poznati širom Jugoslavije. Danas rukometni klub „Dubočica“ koji smo ove godine podržali sa 9,5 miliona dinara hita ka superligi, i nadamo se da će taj svoj cilj ostvariti,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković zahvalio se gradonačelniku na toploj dobrodošlici i istakao da je ostalo još jedno kolo do kraja šampionata, da Dubočica vodi na tabeli Super B lige i da se nada da će se i oni naći u društvu Crvene zvezde i Partizana i svih drugih klubova koji igraju Super ligu.

„Predmet današnje posete je bio proširenje saradnje između Grada Leskovca i Rukometnog saveza Srbije u organizaciji jedne međunarodne utakmice naše muške reprezentacije u skorijem periodu, boravak kadetske reprezentacije ovde u Leskovcu koja se sprema za Svetsko prvenstvo i naravno situacija oko rukometnog kluba „Dubočica“. Izuzetno sam zadovoljan našom posetom, ovde se uvek osećam kao rado primljen. Leskovac je grad rukometa i ima šansu da se posle 19 godina vrati u društvo onih najboljih klubova. Raduje me što gradonačelnik Cvetanović podržava leskovački sport, pogotovo rukomet.“

Da podsetimo, Opštinski rukometni savez Leskovac je 2016. godine povodom jubileja – 60 godina postojanja i rada uručio plaketu za unapređenje kvaliteta rukometa koju je u ime Grada primio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović.

Predsedni Rukometnog saveza Srbije posetio Leskovac

Publicerat av Dnevnik Juga Onsdag 15 maj 2019

Pogledaj takodje

Zastava Leskovca obišla Srbiju, Rusiju, Grčku…

Zastava Grada Leskovca prethodnih godina vijorila se širom naše zemlje ali i sveta. Uzimajući učesće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *