Home / GRADOVI / Leskovac / Plivači PK „Leskovac“ postigli veliki uspeh na Državnom prvenstvu u Nišu
hotel bell

Plivači PK „Leskovac“ postigli veliki uspeh na Državnom prvenstvu u Nišu

Foto: arhiva

U Nišu je od 29. jula do 1. avgusta održano Državno prvenstvo za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji, na kome su leskovački plivači pokazali sjajne rezultate i iz Niša stigli sa deset medalja.

Plivački klub LESKOVAC predstavila su 10 plivača, a osvajači medalja su:

1. Iva Petković 2006. juniorka – srebrna medalja na 50m prsno – srebrna medalja na 100m prsno – bronzana medalja na 200m prsno – bronzana medalja na 200m mix

2. Pavle Joić 2007. kadet – zlatna medalja na 400m mix – srebrna medalja na 200m mix – srebrna medalja na 800m kraul

3. Nikola Savić 2008. kadet – bronzana medalja na 200m prsno.

„Takođe, Iva je za naš klub osvojila još 2 medalje u APSOLUTNOJ kategoriji, srebrnu na 100m prsno i bronzanu na 50m prsno. Koliko ozbiljne plivače imamo govori činjenica da smo u kategoriji kadeta imali čak 4 osvojene medalje, i time smo zvanično drugi klub po broju osvojenih medalja u Centralnoj Srbiji, u kategoriji kadeta. Naš plivač Nikola Savić 2008. je u trci 200m prsnim stilom plivao sa starijim plivačima od sebe i uspeo da se izbori za bronzanu medalju. Podsećanja radi, pre četiri godine Nikola je oborio državni rekord u ovoj disciplini za plivače do 12 godina. Vredno trenira i njegovo vreme tek dolazi. Naš plivač Pavle Joić 2007. upisao je sebe u istoriju plivanja osvojivši u ubedljivo najtežoj disciplini 400m mix zlatnu medalju. Takođe, plivao je i 800m kraul i sve nas prijatno iznenadio svojim isplivanim rezultatom. Pavle nastavlja da nas oduševljava svojim rezultatima, svojim ponašanjem na takmičenjima i kontinuirano osvaja medalje za naš klub i predstavlja nas na najbolji način. Naša plivačica Iva Petković 2006. imala je izuzetno dobru sezonu, nastupila je na Centralnom Evropskom Prvenstvu i time pokazala da je spremna za velika takmičenja a koja joj tek predstoje. Iva je prva plivačica iz Leskovca koja je ove godine plivala norme za reprezentaciju u čak 3 discipline i norme za juniorsku Balkanijadu, u takođe 3 discipline. Da se radi o veoma talentovanoj i perspektivnoj plivačici govore medalje koje je osvojila na Državnom u APSOLUTNOJ kategoriji. Svi naši plivači napravili su izuzetne rezultate sa 4 km po treningu, 5-6 treninga nedeljno, bez teretane i bez suplementacije. Smatramo da je to veliki iskorak jer znamo da njihova konkurencija već sada ima 2 treninga dnevno sa značajno većom kilometražom, teretanom i suplementacijom – navode iz PK Leskovac.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *